Cele mai citite
 


Sucul de tomate (pătlăgele roşii)
sâmbătă, 15 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Leacuri din batrani
 

Sucul de roşii este o băutură plăcută, bogată în vitamine (în special vitamina C), cu proprietăţi antioxidante şi cu indicaţii speciale în anemii şi în convalescenţă. Deoarece stimulează secreţiile digestive şi pofta de mâncare, se bea ca aperitiv înainte de masă, ca şi sucul de ţelină. 

Cunoscut şi recunoscut ca deosebit de folositor, prin consumarea sucului de tomate se realizează o micşorare a vâscozităţii sângelui, reducându-se riscurile de tromboză, de arterioscleroză şi al afecţiunilor vasculare.
 
Este util în hiperaciditate şi atonia stomacului, dar şi în stimularea secreţiei hepatice.
 
Conţinutul ridicat în vitamine îl face indicat în hipovitaminoze.
 
Are calităţi remineralizante, revitalizante, energetice. Este echilibrant celular.
 
Are efecte favorabile în:
- astenii;
- lipsa poftei de mâncare;
- intoxicaţii cronice;
- hipervâscozitate sanguină;
- afecţiuni hepatice;
- afecţiuni vasculare;
- reumatism;
- constipaţie;
- stări inflamatorii ale tractului digestiv, enterite;
- stări febrile;
- convalescenţă;
- în cure de slăbire.
 
De reţinut:
Ca reconstituent: 3 pahare de suc pe zi, timp de 3 sau 4 săptămâni (poate fi amestecat, în părţi egale, cu suc de ţelină).
Sucul proaspăt de tomate se obţine din legume bine coapte, sănătoase şi întregi. Se îndepărtează codiţele, se spală, se scurg, se taie sau se rup în două şi se introduc în storcătorul electric. Sucul se mai poate obţine cu ajutorul maşinii de tocat căreia i se adaugă dispozitivul special de separat seminţe.
Proaspăt preparat, se pot bea 2-3 pahare pe zi. Pentru cei care doresc, gustul sucului se poate îmbunătăţi amestecând în el puţin praf de cimbru uscat şi cernut.
 
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Top 5 sucuri pentru detoxifiere O cura de detoxifiere nu inseamna infometare si nici o alimentatie dusa la extreme, insa este intotdeauna eficienta pentru corp, cat timp nu-ti privezi organismul de nutrienti esentiali. Sucurile de fructe si legume pot fi o modalitate foarte buna de a initia procesul de slabire sau a da un restart...
Farmacia de sezon: Sfecla roşie Originară din bazinul Mării Mediterane, sfecla roşie este o legumă cu valoare nutritivă remarcabilă, comună în multe regiuni ale lumii, inclusiv pe teritoriul ţării noastre. Deşi a fost cultivată din timpuri preistorice, vechii greci şi romani consumau numai frunzele, în timp ce...
Regimul alimentar recomandat la varsta a treia Pacientul varstnic are nevoie de un aport caloric mai scăzut fata de pacientul adult şi diferit dacă este sedentar sau activ şi în funcţie de sex (motivat de scaderea metabolismului bazal progresiv cu inaintarea in varsta). Sedentar: 1800-2100 Kcal pentru bărbaţi şi 1600-1800 Kcal pentru femei; Activ...
Sa ne detoxifiem organismul dupa sarbatori sau oricand simtim nevoia Ce este detoxifierea? Specialistii in diete de detoxifiere spun ca organismul nostru este in permanenta supraincarcat cu toxine datorate poluarii, fumatului, pesticidelor, aditivilor alimentari, alcoolului sau cafeinei.
LEACURI DIN GRÃDINÃ: Sfecla roşie Cunoscută pentru beneficiile sale încă din antichitate, Aristotel a scris despre sfecla roşie în secolul al IV-lea. În anotimpul rece sfecla roşie ar trebui să fie nelipsită de pe masa noastră.
Vitaminele - surse naturale, carente si excese Vitaminele sunt compusi chimici absolut necesari organismului pentru o crestere sanatoasa si un metabolism corect. Corpul omenesc are nevoie de vitamine pentru a crea enzime si hormoni – substante elementare pentru multiplele reactii chimice ce au loc in fiecare moment pentru a asigura supravietuirea...