Cele mai citite
 


Senat: Dezbatere privind asistenţa oficială pentru dezvoltare în sprijinul sănătăţii
luni, 17 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 17 mai /Agerpres/ - Subcomisia senatorială pentru Populaţie şi Dezvoltare, în colaborare cu reprezentanţa în România a Fondului Naţiunilor Unite pentru Populaţie şi Societatea pentru Educaţie Contraceptivă şi Sexuală, organizează marţi reuniunea cu tema 'Asistenţa oficială pentru dezvoltare în sprijinul sănătăţii globale: provocări şi oportunităţi pentru România'.
Dezbaterile vor avea ca suport o prezentare a studiului Euromapping 2009, care oferă date comparative privind contribuţiile ţărilor europene la cooperarea internaţională pentru dezvoltare, precizează un comunicat remis luni de Senat.
Potrivit acestuia, la reuniune sunt invitaţi reprezentanţi ai comisiilor parlamentare cu responsabilităţi în domeniul cooperării internaţionale pentru dezvoltare şi în problematica populaţiei şi dezvoltării, Ministerului Afacerilor Externe, sistemului ONU în România, mediului academic şi societăţii civile.
'Această iniţiativă are la bază experienţa, de aproape doi ani, a participării Subcomisiei la activităţile şi programele EPF, ai cărui membri, majoritatea din ţări donatoare de asistenţă, promovează sănătatea globală ca dimensiune prioritară a cooperării internaţionale pentru dezvoltare şi pledează pentru o implicare susţinută a parlamentarilor în elaborarea şi monitorizarea politicilor naţionale în domeniu', se arată în comunicat.
Subcomisia pentru Populaţie şi Dezvoltare a Senatului a fost înfiinţată la 26 iunie 2007, în cadrul Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport iar în actuala legislatură a fost reînfiinţată, în cadrul Comisiei pentru sănătate publică.
Subcomisia este membră a Forumului Parlamentar European pentru Populaţie şi Dezvoltare din anul 2008. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
World Vision România susţine urgenţa îmbunătăţirii accesului la servicii medicale de calitate pentru categoriile vulnerabile La iniţiativa Comisiei pentru drepturile omului, culte şi minorităţi şi a Comisiei pentru sănătate publică din Senat, Fundaţia World Vision România a organizat la Palatul Parlamentului conferinţa-dezbatere intitulată “Drepturile Pacienţilor - între teorie şi practică”, marcând astfel Ziua...
World Vision România lansează, în parteneriat cu MSD România, proiectul ”Mame pentru viaţă. Viaţă pentru mame”, cu scopul reducerii mortalităţii materne în ţara noastră Fundaţia World Vision România, împreună cu compania farmaceutică Merck Sharp and Dohme (MSD) România, demarează un amplu program de reducere a mortalităţii materne din ţara noastră, ca parte a iniţiativei globale MSD for Mothers, cu obiectivul ca nicio mamă să nu mai moară dând viaţă.
Comunicat de presă - World Vision România World Vision România susţine urgenţa îmbunătăţirii accesului la servicii medicale de calitate pentru categoriile vulnerabile
Dezbatere privind sănătatea femeii, la Parlament Parlamentari, medici, oficiali din Ministerul Sănătăţii au discutat joi la Palatul Parlamentului despre găsirea unor soluţii pentru sănătatea femeilor şi pentru prevenirea unor boli care pot marca viaţa acestora.