Cele mai citite
 


Facilităţi pentru persoanele cu handicap, oferite de Primăria Sectorului 2
luni, 17 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 17 mai /Agerpres/ - Persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora au beneficiat, de la începutul anului, de 1.006 legitimaţii RATB şi 3.597 cartele Metrorex eliberate de Primăria Sectorului 2.
Administraţia sectorului 2 a venit astfel în sprijinul celor care doresc să se deplaseze la unităţile medicale de profil pentru susţinerea tratamentelor de specialitate, a informat luni, pentru AGERPRES, Serviciul de presă al primăriei menţionate.
Potrivit aceleiaşi surse, de la începutul anului, au mai fost acordate cu titlu gratuit de către aceeaşi primărie peste 477 de legitimaţii CFR şi auto, 23.333 de foi de călătorie pentru transportul interurban CFR, 3.221 foi de călătorie pentru transportul interurban auto persoanelor cu handicap aflate în evidenţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.
Conform Legii 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, persoanele cu dizabilităţi şi asistenţii personali ai acestora beneficiază de abonamente gratuite pe mijloacele de transport urban ale RATB şi cu metroul, de bilete gratuite de călătorie interurbane CFR şi auto, de roviniete pentru persoanele cu handicap deţinătoare de autoturisme adaptate handicapului, de roviniete pentru persoanele deţinătoare de autoturisme care au în îngrijire persoane cu handicap şi de carduri de parcare pentru aceeaşi categorie de persoane.
Persoanele interesate pot depune documentele pentru obţinerea acestor facilităţi la Registratura Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sector 2 (Str. Olari nr. 11-13) sau la Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap (Calea Moşilor nr. 229). AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Curs gratuit de instruire a părinţilor care au copii cu dizabilităţi, oferit de ''Star of Hope'' România Fundaţia ''Star of Hope'' România, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, va organiza sâmbătă cursul ''EDI (Evaluare. Diagnostic. Intervenţie). Metode Aplicative'', ce se adresează părinţilor care au copii cu dizabilităţi.
Prahova: Persoanele nedeplasabile nu se vor mai prezenta personal la comisia de evaluare de la DGASPC Consiliul Judeţean (CJ) Prahova a dispus o serie de măsuri la Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova în urma incidentelor în care o bătrână care venise să îşi depună dosarul de handicap a leşinat la coadă, iar o alta a căzut pe scări suferind mai multe contuzii...
Botoşani: Deputatul PNL Cristian Roman propune acordarea de scutere electrice gratuite persoanelor cu handicap locomotor Botoşani, 1 mar/ Agerpres/- Persoanele cu handicap locomotor grav ar putea beneficia gratuit, la cerere, de un scuter electric special, potrivit unui proiect de lege iniţiat de deputaţii PNL Cristian Constantin Roman şi Claudia Boghicevici.
Sălaj: Echipă mobilă pentru asistarea copiilor cu dizabilităţi Prima echipă mobilă din Sălaj care va asista copiii cu dizabilităţi a fost lansată miercuri de reprezentanţii Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi de conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), în cadrul unui proiect naţional cu un buget total de...
Numărul persoanelor cu dizabilităţi a crescut cu 31.832 persoane în perioada septembrie 2014 - septembrie 2015 Numărul persoanelor cu dizabilităţi a crescut cu 31.832 persoane în perioada septembrie 2014 - septembrie 2015, ajungând la 759.019 persoane, se arată în datele Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor vârstnice.
Vaslui: Primăriile nu mai au bani pentru plata celor aproximativ 2.500 de asistenţi personali Vaslui, 18 oct /Agerpres/ - Conducerea Consiliului Judeţean Vaslui a anunţat luni că nicio primărie din judeţ nu mai are bani, pentru perioada următoare, pentru plata salariilor la cei aproximativ 2.500 de însoţitori ai persoanelor cu handicap.