Cele mai citite
 


Vaslui: Creştere a numărului de persoane bolnave de pneumonie
marţi, 18 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Judeţul Vaslui se confruntă cu o creştere alarmantă a numărului de pneumonii, în prima jumătate a lunii mai fiind înregistrate, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, peste 400 de îmbolnăviri.
''Din totalul bolnavilor cu pneumonii acute, 125 au avut nevoie de îngrijiri medicale în spital, restul putându-se trata la domiciliu. De asemenea, 49 de pacienţi cu viroze respiratorii au fost spitalizaţi pentru îngrijiri de specialitate. Grupa de vârstă cea mai afectată este 5-14 ani, unde peste 40 de copii au fost internaţi în spital cu forme mai grave'', a declarat, luni, pentru AGERPRES, Mihaela Vlada, purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui.
Medicii afirmă că se aşteaptă la un nou val de viroze respiratorii şi pneumonii, ţinând cont de variaţiile de temperatură din ultima perioadă.
Din cauza numărului mare de persoane care s-au îmbolnăvit de pneumonie, secţiile de pneumologie sunt în prezent aglomerate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Internările cu diagnostic de viroze respiratorii şi pneumonii acute au crescut Directorul adjunct al Direcţiei de sănătate publică (DSP) Mehedinţi, Romaniţa Ionovici, a declarat miercuri pentru AGERPRES că internările în unităţile spitaliceşti ale persoanelor cu viroze respiratori şi pneumonii acute au crescut faţă de săptămâna trecută din cauza oscilaţiei temperaturilor.
Vaslui: Sute de persoane cu viroze şi pneumonie au ajuns la medic Peste 400 de persoane din judeţul Vaslui, dintre care jumătate copii cu vârste cuprinse între 1 şi 4 ani, au ajuns în ultima săptămână la medic cu infecţii acute ale căilor respiratorii.
Vaslui: Sute de persoane s-au îmbolnăvit de viroze în ultima săptămână Peste 600 de persoane din judeţul Vaslui s-au îmbolnăvit în ultima săptămână de viroză respiratorie şi de pneumonie, principala cauză fiind, potrivit medicilor, condiţiile meteorologice.
Vaslui: Număr mare de viroze şi pneumonii, în ciuda temperaturilor ridicate Un număr de 411 de vasluieni au fost luaţi în evidenţele medicilor cu diverse afecţiuni respiratorii de la începutul anului 2014.
Vaslui: Sute de persoane s-au îmbolnăvit în ultimele zile din cauza răcirii vremii Autorităţile sanitare vasluiene se confruntă cu o avalanşă de pacienţi care s-au îmbolnăvit din cauza răcirii vremii, aproximativ 900 de vasluieni fiind diagnosticaţi în ultima săptămână cu infecţii ale căilor respiratorii.
Vaslui: Fetiţa de cinci ani a murit din cauza unei pneumonii Vaslui, 13 ian /Agerpres/ - Fetiţa de cinci ani, decedată marţi după-amiază în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului de Urgenţe, a murit din cauza unei pneumonii acute bilaterale, potrivit unui raport preliminar al medicilor legişti.