Cele mai citite
 


Olt: Pacienţii Spitalului Slatina îşi cumpără serurile
marţi, 18 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina îşi cumpără din banii lor serurile necesare tratamentului din spital şi la fel procedează şi cu glucoza perfuzabilă din cauză că unitatea sanitară are datorii mari către furnizorii de medicamente, materiale sanitare şi reactivi.
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, Roxana Dragomir, a declarat că datoria unităţii spitaliceşti către furnizori este de peste 20 de milioane lei şi datează din anii 2007, 2008 şi 2009, motiv pentru care unii furnizori refuză să mai aprovizioneze SJU Slatina.
'Într-adevăr pacienţii îşi cumpără singuri serurile, dar medicamente şi materiale sanitare avem acum. Este dificilă situaţia spitalului din Slatina, la fel ca peste tot în ţară, dar ne descurcăm. Estimăm că ne vor ajunge fondurile prevăzute în contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate până în această toamnă', a spus Roxana Dragomir.
Aceasta a menţionat că SJU Slatina va primi fonduri de 100 de milioane de lei conform contractului cu CAS Olt şi potrivit estimărilor privind numărul de pacienţi.
Purtătorul de cuvânt al CAS Olt, Constanţa Coteneanu, a precizat că datoria Spitalului Judeţean Slatina este de aproape 25 de milioane de lei, dintre care 15 milioane reprezintă datoria către furnizorii de medicamente, 2,8 milioane de lei este datoria către furnizorii de reactivi, 2,3 milioane este suma datorată pentru materiale sanitare, iar facturile restante la utilităţi se ridică la aproape 4 milioane de lei.
Datorii către furnizorii au şi spitalele din Scorniceşti şi Corabia. Spitalul de Pneumoftiziologie Scorniceşti are facturi restante la medicamente, materiale sanitare şi reactivi de 1,9 milioane de lei, iar spitalul din Corabia a acumulat în 2009 şi nu a achitat încă facturi în valoare de 330.200 de lei.
În judeţul Olt şi sunt şi patru spitale fără datorii către furnizori, respectiv Spitalul Balş, Spitalul Municipal Caracal, Centrul de Sănătate Drăgăneşti-Olt şi Spitalul de Psihiatrie Schitu Greci, unde nu s-a depăşit termenul de plată a facturilor către furnizori.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Casa de Asigurări de Sănătate are datorii de 36 de milioane de lei la farmaciile din judeţ Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Daniel Bondoc, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o conduce trebuie să achite suma de 36 de milioane de lei către farmaciile din judeţ, reprezentând restanţe din anii 2009 şi 2010.
Olt: Consiliul Judeţean a început demersurile pentru preluarea Spitalului Slatina Consiliul Judeţean Olt a început, miercuri, demersurile pentru preluarea a trei spitale din judeţul Olt, respectiv a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slatina, a Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti şi a Spitalului de Psihiatrie Schitu-Greci.
Brăila: Datorii de peste 47 milioane lei la furnizorii de servicii medicale şi medicamente Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Brăila are datorii de peste 47 milioane lei la furnizorii de servicii medicale şi medicamente, potrivit informaţiilor furnizate luni de directorul instituţiei, Camelia Nedelcu.
Vâlcea: Datorii de 1,4 milioane lei la CAS Vâlcea de la 1212 contribuabili Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea o are de recuperat de la persoanele fizice o datorie de peste 1,4 milioane de lei, a declarat miercuri pentru AGERPRES, directoarea instituţiei, Rodica Mărginean. Această sumă este rezultatul acumulării unor debite şi a unor penalităţi în ultimii cinci ani,...
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.
Suceava: CAS a încheiat contracte cu nouă spitale pentru acordarea majorărilor salariale de 25% Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava a încheiat contracte cu toate cele nouă spitale publice din judeţ pentru acordarea sumelor reprezentând majorarea cu 25% a salariilor personalului din sistemul public sanitar, a declarat, miercuri, directorul instituţiei, Cristian Bleorţu.