Cele mai citite
 


Cum sa ne ingrijim parul (2)
luni, 16 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Sanatate si frumusete
 

Nutriţia adecvată este cea mai eficientă metodă pentru a avea un păr sănătos şi aspectuos! Părul sănătos este o reflecţie a unui organism sănătos. Ca şi organismul, părul are nevoie de o dietă echilibrată pentru a-şi menţine starea bună.

Următoarele elemente sunt esenţiale:

1. Apa
Apa reprezintă ¼ din greutatea unui fir de păr. Hidratarea face părul mai suplu, aşa că obişnuiţi-vă să consumaţi lichide suficiente. Un element cheie este să nu aşteptaţi până vi se face sete.
Dacă vă este sete, înseamnă că organismul a pierdut deja mai multă apă decât ar fi trebuit şi vă trimite semnale să recompletaţi rezervele. Apa nu numai că hidratează organismul dar ajută şi părul să se menţină mătăsos şi sclipitor. În mod ideal, ar trebui să beţi între 8 şi 10 pahare de apă pe zi.
2. Proteinele
Proteinele reprezintă temelia pentru un par sănătos, aşa că dieta Dvs. trebuie să conţină o cantitate mare de proteine. Ele vor da mai multă rezistenţă părului şi vor reduce apariţia vârfurilor despicate şi a ruperii firului de păr. Proteinele le găsiţi în următoarele alimente : peşte, carne, lapte, brânzeturi şi cereale.
3. Mineralele
Fierul ajută la transmiterea oxigenului în păr. Fără fier, firul de păr este privat de oxigen. Acest lucru înseamnă că proprietăţile regăsite la rădăcina părului nu sunt eficiente şi pe toată lungimea firului. Puteţi mări aportul de fier mâncând carne roşie şi legume verzi (de culoare verde închis) sau chiar şi prin suplimenţi alimentari ce conţin fier.
Zincul ajută la prevenirea căderii părului. Carnea şi fructele de mare sunt alimentele cele mai bogate în zinc.
Cuprul contribuie la colorarea firului de păr. În locul unei vopsele de păr, vă puteţi înfrumuseţa şi accentua culoarea naturală a părului printr-o dietă bogată în cupru, consumând alimentele : scoici, ficat, legume proaspete, nuci, seminţe şi carne.
4. Vitaminele
Vitamina A vă va oferi un scalp sănătos, deoarece are proprietăţi foarte bune pentru piele. Puteţi consuma vitamina A din legume în general şi, în mod special, din morcovi.
Vitaminele B şi C sunt importante pentru circulaţia sângelui, creşterea părului şi pentru coloritul său. Dacă aveţi un aport suficient de vitamine B şi C veţi avea cu siguranţă un păr rezistent, flexibil şi fără vârfuri despicate. Puteţi obţine aceste vitamine din fructe, legume, cereale, ouă, lapte şi pâine.
Respecţati aceste sfaturi, adăugaţi o doză zilnică de exerciţiu fizic pentru a pune sângele în circulaţie şi o îngrijire externă potrivită pentru păr şi veţi obţine cele mai bune rezultate!
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Păr mai sănătos, mai bogat şi mai strălucitor? - Uită de balsamul tău şi foloseşte uleiul de cânepă! Părul creţ, uscat, încălcit, casant sau gras poate fi dat uitării acum, pentru că podoaba capilară îşi redobândeşte sănătatea şi strălucirea cu ajutorul uleiului din seminţe de cânepă! Nutritiv, regenerant şi revitalizant, tratamentul cu ulei de cânepă este perfect pentru hidratarea...
Top 10 mituri false despre par Va prezentam primele 10 mituri false despre par:
Tratament împotriva căderii părului Căderea părului afectează anual un număr tot mai mare de persoane. Tineri, adulţi, bătrâni, cu toţii sunt afectaţi într-o măsură mai mică sau mai mare de apariţia alopeciei.
Tratamente Pentru Parul Tau Un par fumos atrage toate privirile si e un semn de sanatate si vitalitate. Parul iti seamana foarte mult. Are nevoie de relaxare, de o gura de aer proaspat si de prieteni care sa il sustina, sa il inteleaga si sa il apere de poluare, soare, stress si alti dusmani. Acesti prieteni ai parului...
Părul spune multe despre starea de sănătate Felul în care arată părul poate oferi multe informaţii despre alimentaţie şi sănătate. În afară de firele despicate (care indică o utilizare prea intensă a uscătorului sau a plăcii de întins), părul dă multe amănunte despre sănătate. Site-ul PureWow, preluat miercuri de 7sur7.be, enumeră patru semne...
Prea multa expunere la soare poate determina aparitia matretei Atentie! Prea multa expunere la soare poate determina aparitia matretei. Prea mult soare poate usca excesiv pielea capului, cu cat mai scurt este parul , cu atat mai grava poate fi arsura.