Cele mai citite
 


Gripa H1N1: lumea a avut noroc, potrivit directorului OMS
marţi, 18 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Lumea a avut 'noroc' cu prima pandemie gripală a secolului, care s-a soldat cu 18.000 de morţi de la descoperirea sa în aprilie 2009, deoarece virusul H1N1 nu a suferit mutaţii, a afirmat luni directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, Margaret Chan, informează AFP.
În discursul inaugural al celei de-a 63-a Adunări Generale a OMS de la Geneva, Margaret Chan a explicat că 'veştile bune' în materie de sănătate mondială depind mai ales de angajamentele politice ale statelor, precum şi des resursele aplicate.

'Câteodată, totuşi, avem pur şi simplu noroc. Aşa s-a întâmplat cu pandemia de gripă H1N1. Virusul nu a suferit mutaţii într-o formă mai ucigătoare', a subliniat Margaret Chan.

Această pandemie a constituit primul test major pentru Regulamentul sanitar internaţional, revizuit şi aplicat din 2007. Acest regulament, adoptat de cei 193 de membri ai OMS, prevede în special un sistem de alertă pentru cazurile de noi virusuri gripale. În virtutea acestui sistem, H1N1 a fost declarat prima pandemie a secolului la 11 iunie anul trecut.

OMS este ţinta mai multor critici de câteva luni în ceea ce priveşte modul în care a gestionat gripa H1N1.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Pandemia de gripă H1N1: OMS, exonerată de suspiciunile de conflict de interese Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), suspectată că a fost influenţată de marile grupuri farmaceutice în modul în care a gestionat pandemia de gripă H1N1, a fost exonerată de un raport al experţilor adoptat vineri de statele membre, dar documentul relevă totuşi 'câteva carenţe', relatează AFP.
Gripa H1N1: peste o mie de decese într-o săptămână (OMS) Virusul gripei H1N1 a provocat moartea a 'cel puţin 7.826' de persoane pe plan mondial, ceea ce înseamnă peste o mie de decese în plus (+ 16%) într-o săptămână, potrivit unui bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) publicat vineri - informează AFP.
OMS: Experţii evaluează gestionarea pandemiei de gripă H1N1 O comisie de experţi examinează începând de luni, la sediul din Geneva al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, modul în care a fost gestionată pandemia de gripă H1N1, informează AFP.
H1N1: Directorul general al OMS salută primele rezultate ale anchetei Geneva, 28 mar /Agerpres/ - Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Margaret Chan, a salutat luni primele rezultate prezentate de Comitetul de evaluare privind gestionarea gripei H1N1, care exonerează, în opinia sa, OMS de acuzaţiile de înţelegere secretă cu companiile farmaceutice...
Noua gripă a ucis cel puţin 4.735 de persoane (OMS) Gripa H1N1, care continuă să se extindă în emisfera nordică, a ucis cel puţin 4.735 de persoane în 191 de ţări şi teritorii ale planetei de la apariţia ei în primăvară, potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), publicat vineri - informează AFP.
Gripa H1N1: Tunisia suspendă pelerinajul la Mecca Tunisia a anunţat marţi suspendarea marelui pelerinaj /hagialâc/ la Mecca al credincioşilor musulmani, din cauza riscului de extindere a gripei A(H1N1) şi a imposibilităţii vaccinării la timp a celor ce doresc să efectueze acest pelerinaj, prevăzut pentru jumătatea lunii noiembrie, informează AFP.