Cele mai citite
 


Iaşi: DSP neagă că bărbatul călcat de tren a fost plimbat între spitale
marţi, 18 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi neagă că un bărbat care a fost călcat sâmbătă de tren ar fi fost plimbat între spitale, însă admit că pacientul a fost transportat, pe rând, la două spitale din Iaşi pentru a primi îngrijiri medicale.
'DSP a analizat toate datele care se referă la acest caz şi a concluzionat că pacientul R. M. S. a fost tratat corespunzător în cele două Unităţi de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul 'Sf. Spiridon' şi Spitalul 'Sf. Ioan' şi că protocolul privind intervenţia asupra unui pacient cu politraumatism a fost respectat', a declarat, luni, Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi.
Bărbatul în vârstă de 35 de ani, aflat sub influenţa alcoolului, a fost lovit în urmă cu două zile de locomotiva trenului Iaşi - Ungheni, în timp ce încerca să treacă linia de cale ferată. El a fost dus de un echipaj SMURD la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Universitar 'Sfântul Spiridon', cu traumatism cranio-cerebral şi la coloana vertebrală cervicală, contuzii toraco-abdominale, fracturi costale, contuzie de umăr drept, contuzie de şold stâng, amputaţie a degetelor de la mâna stângă.
Aproximativ două ore medicul de gardă din UPU Spitalului 'Sfântul Spiridon' din Iaşi a monitorizat, a recoltat probe biologice şi a iniţiat terapie specifică unui politraumatism. De asemenea, s-a efectuat şi computer tomograf pe toate segmentele afectate pentru excluderea unei leziuni ce ar fi putut pune în pericol viaţa pacientului. La finalul intervenţiei, s-a efectuat şi un consult chirurgical şi neurochirurgical pentru a se realiza sutura plăgilor.
'S-a constatat că pacientul a fost transportat în primul rând la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Sfântul Spiridon Iaşi, având în vedere leziunile cu risc vital la nivel cranio-cerebral şi toraco-abdominal. La această unitate există posibilităţi tehnico-profesionale necesare evaluării complete a pacientului. Transferul la Spitalul 'Sf. Ioan' s-a efectuat după investigarea şi aplicarea măsurilor terapeutice de stabilizare a funcţiilor vitale, pentru terapia definitivă a leziunilor de la nivelul degetelor. De menţionat că plăgile de la nivelul degetelor de la mâna stângă erau fără potenţial de reconstrucţie plastică, conform observaţiilor medicilor de la SMURD şi de la UPU 'Sf. Spiridon'', a precizat Marius Voicescu.
El a arătat că, în urma anchetei DSP, s-a constatat că, după finalizarea investigaţiilor şi tratamentului specific, 'pacientul a fost transportat, stabil, la Spitalul Sf. Ioan, la secţia de chirurgie plastică, pentru tratament definitiv al leziunilor'.
'De asemenea, s-a constatat că protocolul de management al pacientului traumatizat a fost respectat în totalitate şi se consideră că acesta 'nu a fost plimbat între spitale'', a conchis Marius Voicescu.
Reacţia vine după ce medicul Tudor Ciuhodaru, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, a afirmat că pacientul a ajuns la această unitate medicală la trei ore de la producerea accidentului de tren, în loc să fie dus la o singură unitate spitalicească pentru a i se acorda asistenţă medicală.
Această situaţie nu este însă una singulară. De fiecare dată, victimele accidentelor produse în Iaşi şi nu numai sunt plimbate prin municipiul reşedinţă de judeţ pe la cel puţin trei spitale, aflate la distanţe considerabile unul de altul, întrucât în acest centru universitar nu există un singur spital care să aibă incluse toate departamentele medicale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Un bărbat călcat de tren, un nou caz 'Lăzărescu' Un bărbat, victimă a unui accident feroviar, a fost plimbat timp de şase ore între trei spitale deoarece Iaşiul nu are o unitate medicală în care să funcţioneze mai multe sectoare medicale.
Iaşi: DSP va sesiza Colegiul Medicilor în cazul profesorului mort după ce a fost plimbat între spitale Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi vor constitui o comisie formată din directorul executiv şi directorul executiv adjunct care împreună cu managerii de spitale şi directorii medicali vor evalua, din nou, protocoalele de colaborare încheiate între unităţile sanitare din judeţul Iaşi.
Iaşi: Asistenţă medicală pentru cei afectaţi de caniculă, acordată în mai multe zone ale oraşului Medici de la Spitalul ''Sfântul Spiridon'' vor asigura asistenţa medicală în mai multe zone ale Iaşiului, în caz de cod portocaliu sau roşu de caniculă.
Iaşi: Vaccinul pentru virusul pandemic, sub semnul îndoielii Reprezentanţii autorităţilor sanitare ieşene susţin că aproape 80.000 de doze de vaccin pentru gripa pandemică vor fi aduse joi noaptea la Iaşi, în timp ce cadrele medicale sau chiar elevii refuză să se supună unor astfel de imunizări.
Iaşi: 20 de persoane afectate de căldură au solicitat asistenţă medicală Numărul persoanelor care au necesitat luni asistenţă medicală specializată din cauza temperaturilor foarte ridicate a ajuns la 20, a anunţat dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi.
Asistenţa medicală în perioada Sărbătorilor Pascale Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată, în perioada Sfintelor Sărbători de Paşte, de Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti Floreasca - tel: 021/599.23.00, Spitalul Clinic de Urgenţă Universitar - tel: 021/318.05.22, Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon - tel: 021/255.40.90, Spitalul Clinic...