Cele mai citite
 


Iaşi: Proiecţii de spot-uri create de studenţi, pentru înfiinţarea unui centru pentru copiii cu autism
marţi, 18 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Masteranzi ai Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor, de la Universitatea ''Alexandru Ioan Cuza'' din Iaşi au lansat, luni, proiectul ''Let's roll!'', care are drept scop crearea unui centru de zi pentru copiii cu autism.
Masteranzii susţin că în cadrul proiectului vor încerca să strângă cât mai multe fonduri pentru a ajuta persoanele afectate de autism, prin intermediul Asociaţiei Naţionale pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România, filiala Iaşi.
În acest sens, sâmbătă, de la ora 16,00, la cinema Victoria din Iaşi, vor fi organizate proiecţii de spot-uri create de studenţi din importante centre universitare din ţară, precum Iaşi, Timişoara sau Cluj-Napoca, dar şi o tombolă cu premii surpriză. Spot-urile proiectate vor fi atât cu specific publicitar, cât şi artistic, iar banii stânşi vor fi folosiţi pentru înfiinţarea unui centru de zi pentru copiii cu autism.
'Deşi acum suntem la început încercăm să venim cât mai repede în sprijinul celor bolnavi. Pe parcurs dorim ca acest centru să se dezvolte şi să devină o unitate protejată pentru a putea să o autofinanţăm şi să oferim acestor tineri şi un sprijin financiar. Accesul în sală se va face pe bază de bilet şi astfel fondurile strânse vor fi donate pentru amenajarea unui centru pentru persoane cu autism, unde se vor desfăşura activităţi educative, de recuperare şi integrare socială, sau ateliere ocupaţionale pentru tineri şi adulţi', a declarat Carmen Ghercă, preşedintele filialei ieşene a Asociaţiei Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România.
Organizatorii proiectului îşi propun ca această manifestare artistică să devină un festival.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Doi studenţi vor alerga 700 de km în 'Campania contra cancer' Doi studenţi, unul la Cluj-Napoca, celălalt la Iaşi, vor alerga 700 de kilometri în şapte zile, acţiunea lor fiind menită să strângă fonduri pentru copiii bolnavi de cancer.
Iaşi: Peste 5.000 de studenţi vor fi consiliaţi prin intermediul unui proiect derulat cu fonduri europene Peste 5.000 de studenţi la medicină generală şi medicină dentară vor beneficia de consiliere profesională prin intermediul unui proiect european derulat de Facultatea de medicină Dentară din cadrul Universităţii de medicină şi farmacie "Grigore. T. Popa" din Iaşi.
Iaşi: Sute de studenţi medicinişti, prezenţi la conferinţa privind oportunităţile de consiliere Peste 400 de studenţi medicinişti din Iaşi au luat parte, marţi, la o nouă ediţie a conferinţei "Oportunităţi în abordarea interdisciplinară a consilierii studenţilor de medicină şi medicină dentară" din cadrul proiectului 'Consiliere profesionala pentru studenţii în medicina şi program integrat de practica...
Primarul Gheorghe Nichita: Am ca principal obiectiv consacrarea Iaşiului drept capitală regională (interviu) Primarul Gheorghe Nichita, aflat la cel de-al treilea mandat de edil al Iaşiului, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi doreşte ca după finalizarea lucrărilor finanţate din fonduri europene, municipiul reşedinţă de judeţ să fie un oraş cu străzi moderne, o capitală culturală la nivel...
Iaşi: Procurorii DNA verifică documente şi sisteme informatice privind înscrierea unor studenţi străini la UMF Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie verifică documente şi sisteme informatice privind înmatricularea unor studenţi străini în acest an universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa", a declarat pentru AGERPRES prof. univ. dr. Ioana Grigoraş, preşedintele Senatului Universităţii...
Iaşi: Proiect de consiliere profesională a peste 5.000 de studenţi medicinişti din cinci centre universitare Peste 5.000 de studenţi medicinişti din România vor fi îndrumaţi în alegerea viitoarelor cariere profesionale în cadrul unui proiect lansat de Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' Iaşi, prin intermediul proiectului "Consiliere profesională pentru studenţii în medicină şi program integrat...