Cele mai citite
 


Sucul de ţelină
duminică, 16 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Leacuri din batrani, Disfunctii sexuale - Infertilitate
 

Sucul de ţelină are proprietăţi multiple care îl fac deosebit de apreciat. Efectul tonic general este binecunoscut şi în medicina populară, afirmându-se - metaforic - că redă o nouă tinereţe.

Are calităţi diuretice dovedindu-se folositor în afecţiuni renale (litiază, colică nefritică) şi cardiace cu edeme cardiorenale şi albuminurie.

 

Favorizând eliminarea excesului de apă din ţesuturi, poate fi folosit în cure de slăbire.

 

Unele forme de afecţiuni oftalmice beneficiază, de asemenea, de utilizarea lui.

 

Este considerat un apreciabil remineralizant, antireumatismal, drenor pulmonar şi hepatic.

 

Are efecte favorabile în:

- astenie, surmenaj;

- convalescenţe;

- insuficienţe suprarenale;

- nervozitate;

- demineralizare;

- impotenţă;

- reumatisme, gută;

- afecţiuni pulmonare;

- obezitate.

 

De reţinut:

Pentru obţinerea sucului de ţelină se procedează ca pentru sucul de morcovi. Se consumă imediat, altfel îşi schimbă foarte repede gustul şi culoarea.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI Sezonul rece şi carenţele de vitamine În timpul curelor de slăbire, mai ales în perioada de iarnă, apar o serie de deficienţe nutritive, fie din cauza unui aport insuficient de trofine (substanţe alimentare), fie din cauza unui superconsum sau a unor pierderi de substanţe nutritive în timpul digestiei, explică nutriţioniştii.
Sucul de tomate (pătlăgele roşii) Sucul de roşii este o băutură plăcută, bogată în vitamine (în special vitamina C), cu proprietăţi antioxidante şi cu indicaţii speciale în anemii şi în convalescenţă. Deoarece stimulează secreţiile digestive şi pofta de mâncare, se bea ca aperitiv înainte de masă, ca şi sucul de ţelină.
Sucul de castravete Sucul de castraveţi conţine vitamine, oxid de calciu, magneziu, sulf. Este răcoritor dar cam fad la gust, de aceea se foloseşte împreună cu alte sucuri (de mere, de morcovi sau de ţelină). Are proprietăţi depurative şi diuretice, fiind recomandat în stări subfebrile, intoxicaţii, în reumatism sau gută...
Farmacia de sezon: Sfecla roşie Originară din bazinul Mării Mediterane, sfecla roşie este o legumă cu valoare nutritivă remarcabilă, comună în multe regiuni ale lumii, inclusiv pe teritoriul ţării noastre. Deşi a fost cultivată din timpuri preistorice, vechii greci şi romani consumau numai frunzele, în timp ce...
Vinul ca medicament În mod normal, atunci când spui vin te gândesti la struguri si la o licoare ce imbogateste un ospat imbelsugat. Dar vin nu inseamna numai atât. Exista zeci, poate chiar sute de retete de vin din alte fructe sau ierburi, cu un efect binefacator asupra celor cu afectiuni.
6 reguli de aur ale unei cure de slabire eficiente Dupa saptamani de diete si restrictii alimentare, iti faci curajul sa te urci pe cantar doar ca sa descoperi ca nu s-a schimbat mai nimic? Capcana oricarui regim de slabit o reprezinta bine-cunoscutul „efect yo-yo” care se produce atunci cand kilogramele pierdute cu rapiditate se depun la...