Cele mai citite
 


Sucul de gulie
duminică, 16 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Leacuri din batrani
 

Deosebit de bogat în calciu, constituie un aliment-medicament excelent pentru copii şi, în general, pentru toţi aceia care au deficienţe sau pierderi de calciu. Fiind un puternic alcalinizator, contribuie la reducerea alcalinităţii. Este un activ diuretic şi depurativ.

Are efecte favorabile în:

- anemii;

- creştere;

- rahitism;

- hiperaciditate gastrică;

- reumatism.

 

De reţinut:

La prepararea sucului se folosesc şi frunzele.

 

Conţinutul ridicat în calciu îl recomandă în mod special copiilor în perioada de creştere şi femeilor gravide.

 

Combinând sucul de gulie cu cel de morcovi, păpădie şi ţelină, obţinem un amestec eficace în întărirea dinţilor şi oaselor.

 

Combinaţia suc de gulie, morcovi şi spanac s-a dovedit utilă în cazuri dificile de hemoroizi (cu recomandarea menţinerii unui regim de legume şi fructe crude).

 

Sucul de prepară din gulii proaspete şi sănătoase. Se spală, se curăţă de coajă, se spală din nou şi se zvântă. Sucul se obţine cu ajutorul storcătorului electric sau, în lipsa acestuia, prin folosirea răzătorii metalice şi presare. Sucul trebuie consumat imediat pentru a nu-şi pierde calităţile.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sucul de castravete Sucul de castraveţi conţine vitamine, oxid de calciu, magneziu, sulf. Este răcoritor dar cam fad la gust, de aceea se foloseşte împreună cu alte sucuri (de mere, de morcovi sau de ţelină). Are proprietăţi depurative şi diuretice, fiind recomandat în stări subfebrile, intoxicaţii, în reumatism sau gută...
LEACURI DIN GRÃDINÃ: Gulia Gulia, una dintre legumele vitalizante ale primăverii, pe lângă proprietăţile alimentare, prezintă şi numeroase calităţi terapeutice.
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI Fructe de vară pentru imunitate O alimentaţie adecvată poate stimula sistemul imunitar al organismului, mai ales după perioada sezonului rece când s-a trăit într-o expunere constantă la bacterii şi viruşi de sezon.
Ceai, fructe şi legume indicate pentru scăderea în greutate Mulţi profită de vacanţa şi concediul estivale pentru a face sport şi a pierde kilogramele în plus. Pentru a accentua beneficiile acestor eforturi se recomandă consumul anumitor fructe şi legume, fără a uita ceaiul. Dintre ele, le-pays.fr a selectat zece.
Top 5 sucuri pentru detoxifiere O cura de detoxifiere nu inseamna infometare si nici o alimentatie dusa la extreme, insa este intotdeauna eficienta pentru corp, cat timp nu-ti privezi organismul de nutrienti esentiali. Sucurile de fructe si legume pot fi o modalitate foarte buna de a initia procesul de slabire sau a da un restart...
Tulpina de telina: beneficii nenumarate pentru sanatate Necunoscuta pentru multi, tulpina de telina este o adevarata uzina de nutrienti! Nu contine numai apa si fibre (desi este alcatuita in mare parte din ele). Beneficiile pentru sanatate oferite de tulpina de telina variaza de la prevenirea cancerului la reducerea presiunii arteriale si chiar...