Cele mai citite
 


Un hot-dog pe zi creşte riscul de accident vascular cu 42%
marţi, 18 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Ce mancam?, Mancam sanatos
 

New York, 18 mai/Agerpres/ - Consumarea unui hot-dog pe zi creşte riscul de boli cardiovasculare cu 42%, potrivit unui studiu ştiinţific publicat luni pe site-ul cotidianului Circulation, care arată riscurile asociate consumului de carne şi mezeluri.

Studiul realizat la Facultatea de Medicină Harvard, menţionat de AFP, nu indică aceeaşi legătură cu consumul de carne proaspătă, de vacă, porc sau miel. Cercetarea s-a bazat pe analiza a 1 600 studii, desfăşurate pe circa 1,218 milioane de persoane din zece ţări. Studiul arată că ingerarea zilnică a 50 g de mezeluri, de exemplu, un hot-dog, câteva felii de mortadella sau de costiţă afumată, duce la creşterea cu 42% a riscului de a face o boală cardiovasculară şi cu 19% a riscului de diabet.

'În mezeluri şi în carnea conservată se găsesc de patru ori mai multă sare şi cu 50% mai mulţi nitraţi',spune Renata Micha, unul din autorii studiului. 'Această diferenţă de sare şi conservanţi, mai degrabă decât grăsimea, explică riscul crescut de boli cardiovasculare şi de diabet atunci când se consumă de preferinţă mezeluri şi carne conservată (în loc de carne proaspătă)', afirmă Renata Micha.

Se ştie că sarea contribuie la creşterea presiunii sanguine, unul din principalii factori care declanşează bolile cardiace. S-a stabilit, în cadrul studiilor pe animale, că ateroscleroza (îngroşarea pereţilor arterelor mari) este favorizată de conservanţii pe bază de nitraţi, care scad toleranţa la glucoză, deschizând astfel calea diabetului, arată autorii studiului. Ei adaugă că ar trebui realizate mai multe studii despre consumul de carne şi efectele sale asupra sănătăţii (mai ales în legătură cu cancerul de colon), separat pe carnea proaspătă şi carnea conservată. AGERPRES

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bolile cardiovasculare, principala cauză de morbiditate şi mortalitate Bucureşti, 11 feb /Agerpres/ - Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de morbiditate şi mortalitate în România şi în Europa, a declarat dr. Camelia Diaconu, joi, cu ocazia lansării campaniei 'O inimă sănătoasă iubeşte mai mult'.
Cum putem evita un atac de cord sau un accident vascular cerebral? Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca mai mult de 17.3 milioane de oameni de pe glob au murit în anul 2008 de boli cardiovasculare, cum ar fi atacul de cord sau accidentul vascular cerebral. Contrar credintei populare, patru din cinci dintre aceste decese au avut loc în ţările mici şi cu...
Cardiologii recomandă tratament anticolesterol pentru un adult din trei în SUA Colegiul American de Cardiologie (ACC) recomandă ca în viitor să se prescrie preventiv tratament anticolesterol pentru adulţii cu o stare a sănătăţii bună, dar care prezintă un risc crescut de boli cardiovasculare, situaţie valabilă pentru un american din trei, relatează AFP.
Programul de lucru prelungit este asociat cu un risc crescut de AVC (studiu) Extrem de răspândit în unele ţări şi medii profesionale, programul de lucru prelungit este asociat cu un risc crescut de afecţiuni coronariene şi de accident vascular cerebral (AVC), se arată într-un amplu studiu apărut joi în revista britanică The Lancet şi preluat de AFP.
Consumul de zmeură duce la scăderea riscului de boli cardiovasculare (studiu) Consumul de zmeură duce la scăderea riscului de boli cardiovasculare. Potrivit unor cercetători sud-coreeni, un extract de zmeură neagră ar putea reduce simptomele sindromului metabolic (care reuneşte cel puţin trei condiţii dintre obezitatea abdominală, hipertensiunea arterială, ateroscleroza, rezistenţa...
Unele boli cardiovasculare pot fi depistate pe lobul urechii (studiu) Ghicitoarele prezic viitorul în liniile din palmă, iar medicii ar putea evalua riscul de boli cardiovasculare al pacienţilor studiind liniile de pe lobul urechii. Nu este o nouă tehnică de clarviziune, ci o metodă de diagnostic a cărei eficienţă a fost recent dovedită ştiinţific, relatează marţi lepoint...