Cele mai citite
 


Gala Medica, la a doua ediţie
marţi, 18 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 18 mai /Agerpres/ - Colegiul Medicilor din România (CMR) a acordat luni seara, la cea de-a doua ediţie a Galei Medica, premiile pentru jurnalismul din domeniul sănătăţii, aferente anului 2010.
Jurnaliştii premiaţi pentru articolele dedicate sănătăţii în anul 2010 sunt Mihaela Năftănilă de la Evenimentul Zilei, Mirela Rădulescu - Pharma Bussines şi Cristina Teacă de la Europa FM..
CMR l-a apreciat pe dr. Bogdan Popescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar, drept cel mai bun comunicator medic.
Premiul pentru cea mai activă asociaţie de pacienţi a fost acordat în egală măsură pentru toate cele şase asociaţii înscrise în concurs - Federaţia Bolnavilor de Cancer din România, Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate HIV/SIDA, Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România, Asociaţia Antiparkinson din România, Asociaţia Sano-HEP România, Asociaţia Română de Hemofilie.
Categoria ONG-uri din sănătate a avut ca premiant Fundaţia Crucea Alb-Galbenă România pentru proiectul - servicii medicale la domiciliu.
Premiul pentru cea mai activă asociaţie studenţească a revenit Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România.
Distincţia pentru cel mai bun produs bancar pentru medici a fost acordată Băncii Transilvania - Divizia pentru Medici, iar Libra Bank a primit premiul pentru cea mai bună iniţiativă în domeniul bancar pentru medici.
Premiul pentru Inovaţia medicală a revenit prof. dr. Mihai Ionac de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara pentru proiectul 'Identificarea unei noi abordări interdisciplinare dedicate scăderii numărului de amputaţii şi de educaţie a medicilor şi pacienţilor în acest sens'.
De asemenea, premiul pentru Internet Medical a fost atribuit site-ului paginimedicale.ro, iar blogul medical premiat a fost cel al dr. Marinela Olăroiu van den Heuvel.
Premiul de popularitate on-line a revenit dr. Bogdan Popescu de la Spitalul Universitar.
'În aceste timpuri în care fiecare este pornit unul împotriva celuilalt este greu să realizezi o comuniune. Noi am încercat totuşi să o facem. Numai împreună se poate construi ceva şi acest lucru trebuie să-l facem', a afirmat preşedintele CMR, prof.dr.Vasile Astărăstoae. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Colegiul Medicilor din România a premiat excelenţa Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a apreciat la cea de a V-a ediţie a Galei Medica a Colegiului Medicilor din România activitatea desfăşurată de corpul medical în ciuda tuturor greutăţilor şi a subliniat faptul că România trebuie să respecte elitele dacă vrea să fie o ţară normală.
Colegiul Medicilor din România solicită premierului Emil Boc deblocarea posturilor din sănătate Colegiul Medicilor din România (CMR) solicită premierului Emil Boc, într-o scrisoare deschisă, deblocarea posturilor din sănătate şi atrage atenţia asupra deficitului major al personalului medical, în general şi al medicilor în special.
Vasile Astărăstoae (CMR): Nu susţinem cardul de sănătate şi dosarul electronic Colegiul Medicilor din România nu susţine cardul de sănătate şi nici dosarul electronic pentru că acestea nu constituie "o prioritate pentru actul medical", a declarat marţi la o dezbatere preşedintele CMR, Vasile Astărăstoae.
CMR şi COPAC au demarat campania naţională de informare 'Săptămâna pacienţilor' Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) şi Colegiul Medicilor din România au demarat, luni, campania naţională de informare ''Săptămâna pacienţilor'', realizată sub înaltul patronaj al Guvernului.
Colegiul Medicilor din România califică drept 'superficială' ancheta de la Spitalul judeţean Buzău Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din România (CMR) consideră ''superficială'' ancheta care s-a desfăşurat la secţia de pediatrie a Spitalului judeţean Buzău şi respinge ''cu fermitate'' încercarea de a se transfera întreaga responsabilitate asupra corpului medical.
Comunicat de presă - Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România PLANUL STRATEGIC DE ACŢIUNE ÎMPOTRIVA HEPATITELOR ÎN ROMÂNIA 2013