Cele mai citite
 


Vâlcea: 650 de sugari nu au fost vaccinaţi contra TBC
miercuri, 19 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 650 de nou-născuţi nu au putut fi vaccinaţi împotriva TBC din cauza faptului că Institutul Cantacuzino nu a mai produs vaccinul.
'Din păcate, sistarea activităţii la Institutul Cantacuzino a dus şi la sistarea furnizării cu tipurile de vaccin, mai ales BCG, care se fac obligatoriu la sugari. Aceştia sunt, evident, expuşi la a fi contaminaţi, dacă în familie cineva este bolnav', a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul DSP Vâlcea, dr. Luminiţa Apostolescu.
Ea precizat însă că, în maxim 10 - 20 de zile, distribuţia vaccinului va fi reluată.
'Am fost anunţaţi telefonic că se reia distribuţia vaccinurilor incluse în programul naţional de sănătate, iar medicii de familie vor trebui să întocmească liste cu tipurile de vaccin astfel încât la primirea acestui stoc treaba să meargă cât mai repede. Din datele noastre, 650 de sugari nu au fost vaccinaţi', a adăugat directorul DSP Vâlcea.
Ministerul Sănătăţii a fost informat, săptămâna trecută, printr-o adresă oficială trimisă de Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM), că în urma ultimelor verificări, din 7 şi 13 mai, comisiile de inspecţie au luat decizia de acordare a autorizaţiei de fabricaţie pentru vaccinul gripal sezonier.
Institutului Cantacuzino i-a fost retrasă autorizaţia, la începutul lunii februarie, pentru nerespectarea regulilor de bună practică de producţie.
Pentru celelalte vaccinuri, Institutul urmează să-şi ducă la îndeplinire planul stabilit cu ANM pentru a-şi putea relua producţia.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Institutul Cantacuzino poate relua de luni producţia de vaccin gripal sezonier Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare ''Cantacuzino'' poate relua, de luni, producţia de vaccin gripal sezonier.
Oficial ANM: Institutul Cantacuzino nu mai poate produce vaccinuri Institutul Cantacuzino nu mai poate produce vaccinuri, întrucât Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM) i-a retras, la începutul lunii februarie, autorizaţia de punere pe piaţă a vaccinurilor şi a tuturor produselor injectabile, deoarece acesta nu a respectat regulile de bună practică de producţie (GMP...
Institutul Cantacuzino poate relua producţia de vaccin ''Cantacuzino'' poate relua producţia de vaccin gripal sezonier începând de luni, 17 mai 2010.
Institutul Cantacuzino a finalizat producerea vaccinului gripal sezonier Institutul Cantacuzino a finalizat producerea a peste un milion de doze de vaccin gripal sezonier, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, dr. Gabriel Ionescu, managerul instituţiei.
Vaccinarea BCG poate reîncepe din 5 iulie Bucureşti, 29 iun /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii recepţionează marţi cele un milion de doze de vaccin anti-tuberculoză (BCG) pe care le-a achiziţionat cu ajutorul UNICEF.
Ministrul Sănătăţii: Un milion de doze de vaccin BCG pentru nou-născuţi sosesc marţi în ţară Sfântu Gheorghe, 28 iun /Agerpres/ - Un milion de doze de vaccin BCG, importate din străinătate, care vor fi folosite pentru imunizarea nou-născuţilor împotriva tuberculozei, vor sosi marţi în ţară, a declarat ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.