Cele mai citite
 


Vaslui: Anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă
miercuri, 19 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inspectoratul Poliţie al Judeţului Vaslui şi Direcţia de Sănătate Publică au demarat marţi o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţe, după ce un nou-născut a fost adus pe lume mort iar părinţii acuză medicii de neglijenţă.
Gabriel Vechiu din comuna vasluiană Roşieşti, tatăl copilului născut mort, îi acuză pe medici că au lăsat-o pe soţia lui cu fătul oprit din evoluţie mai bine de 24 de ore de când au constatat, în urma unei ecografii, starea acestuia. De asemenea, bărbatul este nemulţumit de faptul că femeii nu i s-a făcut o intervenţie chirurgicală pentru scoaterea fătului mort, personalul medical luând decizia ca femeia să expulzeze fătul pe cale naturală.
'Pe parcursul sarcinii ni s-a spus că totul este în regulă. Când a venit la spital să nască, soţia a aflat că, de fapt, copilul este mort. Au lăsat-o o zi şi o noapte cu copilul mort în ea, în loc să-i facă o operaţie să-l scoată. Oricum, nu înţelegem cum de până acum ni s-a spus că totul e normal, iar apoi s-a constatat că era mort copilul', a declarat marţi Gabriel Vechiu.
'Am solicitat Spitalului Judeţean de Urgenţă o raportare privind acest caz şi după anchetă urmează să stabilim dacă cineva se face vinovat în acest caz', a declarat Mihaela Vlada, purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui.
Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţe Vaslui spun că aşteaptă rezultatul necropsiei pentru a vedea ce s-a întâmplat, de fapt, cu copilul.
'Astfel de cazuri sunt foarte rare. Am vorbit cu medicul care a monitorizat gravida pe parcursul sarcinii şi am aflat că, într-adevăr, fătul era absolut normal. Nu ne putem explica ce s-a întâmplat', a declarat dr. Carmen Rotaru, directorul medical al SJU Vaslui.
Referitor la nemulţumirea familiei privind comportamentul medicilor după ce s-a constatat decesul fătului, Rotaru a precizat că în asemenea cazuri nu se impune intervenţie chirurgicală, mama fiind lăsată să nască pe cale naturală.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Anchetă în cazul unui bebeluş născut mort la Maternitatea din Bârlad Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui au demarat o anchetă în cazul unui bebeluş născut mort la Maternitatea Bârlad, după ce familia a acuzat cadrele medicale de neglijenţă.
Vaslui: Anchetă a DSP la Spitalul de Urgenţă Bârlad în cazul uni copil căruia i s-ar fi refuzat internarea Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat, luni, o anchetă la Spitalul de Urgenţă "Elena Beldiman" din Bârlad după ce părinţii unei fetiţe în vârstă de cinci ani au acuzat faptul că acesteia i s-a refuzat internarea de două ori, starea micuţei agravându-se.
Vaslui: Anchetă la SJU, după ce o femeie care se prezentase la spital a fost trimisă acasă, unde a născut Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a demarat o anchetă administrativă, după ce o femeie în vârstă de 37 de ani care s-a prezentat cu contracţii la spital a fost trimisă acasă de medicul de gardă şi a născut la domiciliu.
Vaslui: Anchetă a DSP la Spitalul 'Elena Beldiman' din Bârlad Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat o anchetă la Spitalul de Urgenţă 'Elena Beldiman' din Bârlad, după ce familia unui bărbat în vârstă de 70 de ani, din comuna vasluiană Blăgeşti, a reclamat faptul că bătrânul ar fi fost tratat cu neglijenţă de medicii spitalului.
Vaslui: Anchetă la Spitalul Judeţean după ce un făt care trebuia supus examenului medico-legal a dispărut Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a demarat o anchetă, după ce un făt de 21 de săptămâni, care trebuia supus unui examen medico-legal nu a mai fost găsit în Secţia de Obstetrică-Ginecologie a unităţii sanitare, fiind cel mai probabil aruncat ca deşeu biologic.
Vaslui: Anchetă a DSP privind medicul psihiatru acuzat că s-a adresat nepotrivit mamei femeii decedată la Amatrice Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat verificări în cazul unui medic psihiatru din municipiul Bârlad, acuzat că nu i s-ar fi adresat corespunzător unei paciente, fiind vorba despre o bătrână de 83 de ani, din comuna vasluiană Zorleni, mama femeii decedate în cutremurul din Amatrice.