Cele mai citite
 


Mureş: Peste 600 de copii cu handicap sever, fără servicii de recuperare
miercuri, 19 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Fundaţiei Alpha Transilvană din Târgu Mureş a anunţat, marţi, suspendarea activităţii centrului de zi 'Perseverenţa', care acordă servicii de recuperare pentru peste 600 de copii cu handicap sever din tot judeţul, din cauza subfinanţării.
'Ajunsă la momentul incapacităţii de a continua finanţarea centrului 'Perseverenţa', conducerea fundaţiei a făcut toate demersurile pentru a determina autorităţile publice la efectuarea plăţilor restante. Din această cauză, Fundaţia Alpha Transilvană se vede nevoită să prelungească suspendarea serviciilor centrului de zi 'Perseverenţa' pe durată nedeterminată. Personalul va fi preavizat de concediere şi în următoarele două săptămâni va lucra la planurile profesionale de restructurare a activităţilor, reorganizare şi proceduri de conservare', a arătat Andreia Moraru, directorul Fundaţiei Alpha Transilvană.
Reprezentanta fundaţiei a arătat că în septembrie 2009, Consiliul Local Târgu Mureş a votat introducerea în buget a sumei de 250.000 de lei pentru susţinerea activităţilor centrului 'Perseverenţa', iar alţi 250.000 de lei au fost prevăzuţi pentru anul 2010, în luna februarie.
'Până în momentul de faţă Fundaţia Alpha Transilvană a primit în această săptămână suma de 100.000 de lei din finanţările promise şi votate. În toată perioada iulie 2009 - aprilie 2010, Fundaţia Alpha Transilvană s-a autosusţinut, finanţând din resurse proprii şi rezerve costurile necesare bunei funcţionări a Centrului în speranţa şi bazându-se pe promisiunea că sumele alocate vor intra în contul Fundaţiei', a precizat Moraru.
? Aceasta a mai subliniat că în urma discuţiilor avute cu reprezentanţii Primăriei Târgu Mureş Fundaţia a acceptat reducerea perioadei de finanţare, la jumătate de an şi implicit reducerea sumei totale la 250.000 de lei, care ar fi acoperit parţial costurile deja suportate de Fundaţia Alpha Transilvană din iulie 2009.
'Şi această sumă (de 250.000 de lei - n.r.) a fost propusă pentru reducere cu încă 40%, urmând ca suma rămasă de 150.000 de lei să fie supusă (încă o dată) votului Consiliului Local. Posibila alocare a doar 150.000 de lei duce la imposibilitatea funcţionării centrului de zi şi ambulator 'Perseverenţa'. În momentul de faţă, celelalte servicii ale Fundaţiei Alpha Transilvană nu sunt afectate, dar nu se exclude posibilitatea de reorganizare la toate departamentele', a precizat Andreia Moraru.
Viceprimarul din Târgu Mureş, Caludiu Maior, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că Fundaţiei Alpha Transilvană i s-au alocat 250.000 de lei pe întregul an, că până acum i s-a alocat suma de 125.000 de lei şi că rămâne să i se aloce până la sfârşitul anului încă 125.000 de lei.
'Din câte ştiu eu, li s-au şi trimis părinţilor care beneficiază de anumite facilităţi de la Alpha Transilvană înştiinţări prin care li s-a adus la cunoştinţă că nu există nicio problemă. Sumele de anul trecut - din discuţiile avute cu doamna director, în momentul când a încasat bani de la CJ anul trecut, rămânea să preluăm noi de anul acesta. Dacă n-au încasat, înseamnă că s-au putut descurca cu acei bani pe care i-am dat din banii de cantină socială, pentru că dânşii, în afară de banii ăştia, trebuie să ştiţi că mai primesc undeva la 250.000-300.000 de lei bani pentru mâncarea pe care-o distribuim pensionarilor. Am ajuns la înţelegere, anul trecut nu s-a luat în evidenţă, anul acesta s-au plătit 125.000, urmând ca până la sfârşitul anului să mai primească 125.000 de lei', a susţinut Maior.
Cinci sute de persoane din România şi Ungaria au semnat, în doar câteva zile, petiţia lansată de Fundaţia Alpha Transilvană, pentru salvarea centrului de zi 'Perseverenţa' din Târgu Mureş, prin care se urmăreşte împiedicarea închiderii unicului centru pentru copii cu dizabilitate severă din Târgu Mureş şi împrejurimi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primăria Târgu Mureş alocă fonduri pentru redeschiderea centrului pentru copiii cu handicap sever Primarul din Târgu Mureş, dr. Dorin Florea, şi preşedintele Consiliului Director al Fundaţiei Alpha Transilvană, dr. Alexandru Lupşa, au anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că municipalitatea va aloca fonduri pentru redeschiderea Centrului 'Perseverenţa' pentru copiii cu handicap sever şi multiplu...
Constantin Copotoiu (CSU Medicina Târgu Mureş): Dacă nu se va investi în sport, nu vom mai avea nimic Preşedintele Clubului Sportiv Universitar (CSU) Medicina Târgu Mureş, profesor doctor Constantin Copotoiu, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că dacă nu se va investi în sport, România nu va mai avea nimic şi nu va fi recunoscută pe plan mondial prin sport, iar efectele lipsei de finanţare...
Dr. Radu Crişan: IBCvT Târgu Mureş a tratat 5.700 de pacienţi cu un buget pentru 5.000 Şeful Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IBCvT) din Târgu Mureş, dr. Radu Crişan, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că instituţia are finanţare pentru 5.000 de cazuri, în condiţiile în care a tratat 5.700, exprimându-şi speranţa ca bugetul pentru anul viitor să nu fie...
UMF Târgu Mureş a inaugurat un Centru Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, a inaugurat, joi, Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România, ce se va axa pe domeniul cercetării fundamentale şi al cardio-neurologiei şi care a fost construit şi dotat în cadrul unui proiect european în valoare...
IUBCvT şi UMF Târgu Mureş, proiect pentru un centru de cercetări şi diagnostic al tuturor patologiilor cardiovasculare Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) şi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş colaborează la elaborarea unui proiect pentru accesarea de fonduri europene, care vizează construirea unui centru de cercetări şi de diagnostic al tuturor patologiilor...
Finanţare nerambusrabilă pentru două proiecte de cercetare de peste 3,7 milioane de euro, la UMF Târgu Mureş Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a câştigat finanţări nerambursabile pentru două noi proiecte de cercetare în cadrul axei de finanţare pentru atragerea de personal cu competenţe avansate din străinătate, în valoare totală de peste 3,7 milioane de euro.