Cele mai citite
 


Lester Brown a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară
miercuri, 19 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele institutului 'Earth Policy Institute', Lester Brown, a primit, marţi, titlul de Doctor Honoris Causa pentru rezultate remarcabile în domeniul economic şi al mediului, din partea Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti.
Senatul Universităţii a votat, în unanimitate, acordarea titlului de Doctor Honoris Causa şi a însemnelor titlului cercetătorului american.
Lester Brown a declarat, cu lacrimi în ochi, că titlul acordat de Universitatea de Ştiinţe Agronomice îl onorează şi îl bucură.
'Este o încântare pentru mine să fiu într-un campus agricol, ca o persoană care şi-a dedicat activitatea acestuia domeniul. Până de curând, am respins ideea că mâncarea poate fi veriga slabă în civilizaţia noastră modernă, dar acum cred că este cu siguranţă. (...) Schimbarea climei ameninţă siguranţa alimentaţiei în multe feluri - unul dintre cele mai importante fiind topirea gheţarilor. Calota de gheaţă din Groenlanda se topeşte treptat, iar, dacă s-ar topi total, nivelul apelor ar putea să crească cu doi metri, în condiţiile în care chiar şi o creştere de un metru ar pune Islanda şi Bangladesh sub ape', a spus Lester Brown.
Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, care a îmbrăcat la şedinţa solemnă roba universitară, a precizat că activitatea lui Lester Brown concentrează 'o viaţă consacrată unor probleme care frământă lumea de azi'.
La rândul său, vicepreşedintele Academiei Române, Cristian Hera, a prezentat un laudatio în care a subliniat faptul că Lester Brown este unul dintre cei mai cunoscuţi promotori ai ecologiei ca ştiinţă a mediului şi 'militant pentru apărarea mediului'.
'Lester Brown trage un semnal de alarmă referitor la înrăutăţirea continuă a posibilităţii de asigurare a hranei, în condiţiile creşterii consumului individual. (...) Lester Brown este una dintre marile personalităţi ale ştiinţei mondiale şi un mare prieten al României. Contribuţiile sale la cunoaşterea stării actuale a României au fost prezentate în lucrările sale, dovedind acolo o înţelegere realistă şi academică a situaţiei existente, grija pentru teritoriul Terrei fiind un gest de nobleţe şi de omenie', a spus Cristian Hera.
La finalul reuniunii, Lester Brown a primit titlul de excelenţă acordat de Fundaţia 'Grupul de iniţiativă ecologică şi dezvoltare durabilă'.
La ceremonia de înmânare a titlului de Doctor Honoris Causa lui Lester Brown au participat rectorul Facultăţii de Management Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Ştefan Diaconescu, preşedintele Universităţii de Ştiinţe Agricole, Ioan Nicolae Alecu, decanul facultăţii de FMIEADR, Dinu Toma, profesori universitari şi studenţi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Profesori şi studenţi de la UMF, acreditaţi cu Certificate 'Brighton Medical School' din Marea Britanie Peste 200 de cadre didactice şi studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca au obţinut Certificate de acreditare acordate de Brighton Medical School din Marea Britanie, în urma unui program de perfecţionare a abilităţilor pedagogice de predare.
Cluj: Studenţi medicinişti americani efectuază un stagiu în două mari unităţi sanitare Un grup format din 16 studenţi şi trei profesori universitari de la Facultatea de Medicină a Universităţii Columbia din South Carolina (SUA) efectuează, începând de marţi, un stagiu de practică profesională de trei săptămâni la Institutul Oncologic "Prof. dr. Ion Chiricuţă" şi la Clinica Medicală III...
500 de studenţi şi elevi romi - beneficiari ai unui program de burse şi dezvoltare personală în domeniul medical Un număr de 500 de studenţi şi elevi romi vor beneficia, în anii de studiu 2011 - 2012 şi 2012 - 2013, de burse şi programe de dezvoltare personală în domeniul medical, prin intermediul unui proiect lansat marţi de Agenţia de Monitorizare a Presei.
Iaşi: Zece elevi nevoiaşi au devenit studenţi cu sprijinul a doi profesori care i-au meditat gratuit Zece elevi care provin din familii fără posibilităţi financiare au reuşit să devină studenţi la Medicină cu sprijinul a doi profesori de biologie care i-au meditat gratuit.
160 de studenţi de la UMF au urmat stagii de pregătire în opt specialităţi medicale Un număr de 160 de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti au finalizat stagii de pregătire practică, cursuri de malpraxis şi comunicare şi au fost consiliaţi în cadrul proiectului "10 paşi spre o carieră medicală de succes".
Elevii cu vârste între 7-14 ani vor inaugura luni cursurile UNICO Bucureşti, 21 iun /Agerpres / - Elevii cu vârste între 7-14 ani vor putea participa de luni, pentru al cincilea an consecutiv, la Universitatea Copiilor, în cadrul căreia vor putea participa la ateliere, se vor întâlni cu profesori universitari, vor afla despre teme de interes din domenii diferite, de...