Cele mai citite
 


Vaslui: Criză de medici de medicina muncii în judeţ
miercuri, 19 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doar doi medici de medicina muncii există în prezent pentru cei aproximativ 90.000 de angajaţi din judeţul Vaslui înregistraţi în evidenţele Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM).
Numărul foarte mic de astfel de cadre medicale în comparaţie cu zecile de mii de angajaţi face imposibilă verificarea calităţii serviciilor oferite, dar mai ales a condiţiilor de muncă din întreprinderi.
''De la un an la altul legislaţia se schimbă. Faţă de acum zece ani, la ora actuală lucrurile stau cu totul altfel, iar medicul de medicina muncii trebuie să răspundă unor cerinţe noi, legate de stabilirea aptitudinii pentru locul de muncă. Fiecare nou loc de muncă înseamnă o nouă examinare profilactică. În fiecare an apar noi unităţi productive, cu noi tehnologii, riscul profesional al acestor condiţii de muncă nefiind cuantificat. În aceste condiţii, ar trebui să se pună un accent deosebit pe înfiinţarea unor structuri solide de medicină a muncii, fapt care, deocamdată la noi nu se întâmplă, din lipsă de medici specialişti'', a declarat, marţi, Mircea Zavate, preşedintele Colegiului Medicilor Vaslui.
Potrivit conducerii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, lipsa medicilor specialişti în medicina muncii este suplinită de medicii de familie.
''Medicii de familie care se ocupă şi de medicina muncii au urmat nişte cursuri în acest sens, dar evident că asta nu înseamnă că am rezolvat problema deficitului foarte mare de medici de medicina muncii. Avem în continuare nevoie de specialişti în acest domeniu, dar, ca şi în cazul altor specialităţi, cadrele medicale refuză să vină la Vaslui, preferând judeţele mai mari, mai dezvoltate economic'', a precizat Carmen Boghiţă, şef birou Resurse Umane din cadrul DSP Vaslui.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Concluziile unui raport DSP Vaslui - asistenţă medicală primară precară, criză de medici de familie Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a prezentat, miercuri, în cadrul Şedinţei Grupului de Dialog Civic, un raport privind situaţia cabinetelor de medicină de familie din judeţul Vaslui, concluzionând că asigurarea asistenţei medicale primare este una precară.
Vaslui: Criză de medici în cabinetele şcolare din judeţ Potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, în cele 44 de cabinete şcolare din judeţ, lucrează doar opt medici, dintre care trei medici generalişti, doi medici de familie şi trei medici dentişti.
Vaslui: Criză de medici diabetologi în judeţ Judeţul Vaslui se confruntă cu o criză de medici diabetologi, la cei 17.000 de pacienţi diagnosticaţi cu diabet, existând doar doi specialişti.
Vaslui: Criză de personal în spitalele vasluiene Spitalele din judeţul Vaslui se confruntă cu o criză de personal fără precedent, unele secţii fiind nevoite să funcţioneze cu un singur medic în condiţiile în care necesarul ar fi de patru sau cinci.
Vaslui: Criza de medici blochează activitatea din spitale Doi medici anestezişti de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui şi-au înaintat demisiile, după ce au aflat că sunt citaţi ca martori în dosarul în care două doctoriţe de la Secţia de Obstetrică Ginecologie sunt arestate pentru fapte de corupţie şi efectuarea de avorturi ilegale.
Călăraşi: Criză de cadre medicale la Spitalul de Urgenţă Judeţean Spitalul de Urgenţă Judeţean Călăraşi are mare nevoie de medici specialişti, în condiţiile în care se confruntă cu o criză de cadre medicale.