Cele mai citite
 


Galaţi: Vânzările de medicamente au scăzut cu 15%
miercuri, 19 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Galaţi, Florina Bonifate, a declarat, marţi, că vânzările de medicamente au scăzut cu minim 15% din cauza efectelor crizei.
'Criza s-a răsfrânt asupra farmaciilor. S-au luat tot felul de măsuri care nu au venit în sprijinul în nostru cum ar fi decontările care se fac la 180 de zile. S-a creat o instabilitate. Apoi, diminuarea veniturilor populaţiei ne-a afectat şi vorbim acum de o scădere a vânzărilor de minim 15 la sută. Situaţia devine îngrijorătoare', a spus Florina Bonifate.
Preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Galaţi a menţionat că măsura reducerii pensiilor şi salariilor va afecta şi mai mult viitorul farmaciilor.
'Ne va afecta reducerea salariilor şi pensiilor pentru că multe farmacii se bazează pe eliberarea de medicamente compensate şi gratuite. Din fericire, până acum am avut o relaţie bună cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, bazată pe transparenţă, şi din acest motiv poate stăm mai bine acum faţă de alte judeţe. Dacă se va întârzia însă cu plăţile, pacienţii vor fi afectaţi', a afirmat Bonifate.
În judeţul Galaţi, sunt circa 130 de farmacii, dintre care aproximativ 70 au contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
Până în prezent doar trei farmacii au dat faliment din cauza crizei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Zeci de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi au aplicat sancţiuni unui număr de 46 de furnizori de servicii medicale în primul semestru al anului, au anunţat, joi, reprezentanţii Biroului de control al instituţiei.
Galaţi: Zeci de farmacii sancţionate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Peste 30 de farmacii din judeţul Galaţi au fost sancţionate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi în urma unor controale la cele care au contracte cu statul pentru furnizarea de medicamente, a anunţat miercuri directorul instituţiei, Elena Vrabie.
Galaţi: Farmaciştii anunţă o criză a medicamentelor compensate şi gratuite Farmaciştii gălăţeni susţin, într-un comunicat transmis vineri presei, că situaţia sistemului sanitar şi a bugetului nu îi îndreptăţeşte să mai aibă speranţe în ceea ce priveşte funcţionarea normală a farmaciilor şi eliberarea medicamentelor compensate şi gratuite.
Galaţi: Bani insuficienţi pentru medicamente compensate şi gratuite Bugetul pe anul 2010 acoperă consumul de medicamente compensate şi gratuite doar până în luna aprilie a anunţat, joi, preşedintele Casei Judeţene de Sănătate Galaţi, Olimpia Buzia, precizând că numai în primele două luni ale anului s-a consumat aproape 50 la sută din bugetul alocat pe acest an.
Galaţi: Bani pentru eliberarea de reţete compensate, doar până în octombrie Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi poate asigura plata către farmacii pentru eliberarea de reţete compensate doar până la sfârşitul lunii octombrie, a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul CJAS Galaţi, Olimpia Buzia.
Galaţi: 27 de medici de familie, sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Echipele de control ale Casei Judeţene de asigurări de sănătate Galaţi au aplicat sancţiuni unui număr de 27 de medici de familie în primul trimestru al anului, a anunţat, luni, directorul instituţiei, Elena Vrabie.