Cele mai citite
 


Pfizer va închide opt uzine şi va concedia 6.000 de angajaţi, în următorii cinci ani
miercuri, 19 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Laboratorul farmaceutic american Pfizer a anunţat, marţi, că va reduce 6.000 de posturi (18 la sută din totalul angajaţilor) în următorii cinci ani, după închiderea a opt fabrici în Statele Unite şi Irlanda şi reducerea activităţii la alte şase uzine din Germania, Irlanda, Puerto Rico, Marea Britanie şi SUA, transmite Reuters.
Cel mai mare grup farmaceutic din lume a anunţat că va opri activitatea la opt fabrici din Irlanda, Puerto Rico şi Statele Unite până cel târziu în 2015 şi va reduce producţia la şase fabrici din aceste ţări, precum şi din Germania şi Marea Britanie. Pfizer avea 40 de fabrici de manufacturare înainte de a achiziţiona în octombrie 2009 compania Wyeth, producătoare de vaccinuri şi produse biologice injectabile.
Uzinele afectate produc medicamente convenţionale, produse injectabile şi produse de îngrijire a sănătăţii. Pfizer va reduce activitatea acestor uzine în următoarele 18 luni, până la cinci ani, în funcţie de timpul necesar pentru transferarea producţiei.
Pfizer are la ora actuală 78 de uzine şi aproximativ 33.000 de angajaţi în lumea întreagă. Compania, cu sediul la New York, a anunţat în aprilie că va reduce 20.000 de posturi, în cadrul planului de preluare a companiei Wyeth.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Grup farmaceutic american, amendat cu 70 de milioane de dolari Grupul american specializat în domeniile farmaciei şi igienei Johnson and Johnson /J&J/ a acceptat să plătească o amendă de 70 de milioane de dolari autorităţilor SUA pentru a pune capăt acuzaţiilor de corupţie, a anunţat - vineri - Ministerul Justiţiei, citat de AFP.
Pfizer şi Allergan ar putea forma un grup farmaceutic cu o valoare de 330 miliarde de dolari Producătorii de medicamente Pfizer Inc şi Allergan Plc au demarat discuţiile care ar putea să se finalizeze cu cea mai mare preluare din acest an, scriu Wall Street Journal şi Financial Times, preluate de Reuters.
Cercetări genetice la scară largă în SUA şi Marea Britanie pentru înţelegerea bolilor şi individualizarea tratamentelor Statele Unite şi-au propus să analizeze ADN-ul unui milion de americani voluntari ca parte a unei noi iniţiative de a înţelege bolile umane şi a dezvolta medicamente adaptate la fiecare pacient în funcţie de profilul său genetic.
Specialişti din 11 ţări vor participa la un curs despre Parkinson şi tulburări ale comportamentului motor Specialişti din 11 ţări, printre care Franţa, SUA, Marea Britanie, Germania, Suedia, Spania şi Italia, participă la cea de-a treia ediţie a "Cursului Internaţional de boală Parkinson şi tulburări ale comportamentului motor", care are loc în perioada 2-4 aprilie în Poiana Braşov.
A fost descoperit un factor de risc genetic pentru cancerul de piele, prostată şi cerebral Oamenii de ştiinţă de la compania biofarmaceutică islandeză deCODE Genetics, împreună cu colaboratori din Islanda, Olanda, Spania, Danemarca, Germania, Suedia, SUA, Marea Britanie şi România, au descoperit o variantă în secvenţa genomului uman asociată cu riscul de a dezvolta carcinomul bazocelular /CCA...
Grecia: Statul se luptă să reducă factura la medicamente pe fondul opoziţiei industriei şi personalului medical (FT) Continuarea nivelului înalt al cheltuielilor pentru medicamente în Grecia este un exemplu izbitor privind problemele mai largi cu care se confruntă ţara, în contextul în care se luptă sub presiunea internaţională să reducă cheltuielile publice şi să ţină în frâu datoria, scrie Financial Times în ediţia...