Cele mai citite
 


Tudor Ciuhodaru: Nu trebuie să considerăm sănătatea Cenuşăreasa României
miercuri, 19 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul Tudor Ciuhodaru susţine că Sănătatea nu trebuie considerată Cenuşăreasa României. El a declarat, marţi, la finalul Biroului Politic Permanent Naţional al UNPR, că, dincolo de temele de campanie electorală, problema Sănătăţii este una prioritară pentru toţi românii, care revine în prim-plan mai ales în vremuri de criză.
Deputatul consideră că reducerea procentului de 8% din PIB alocat acestui domeniu, la mai puţin de jumătate, înseamnă ''jumătate de pat de spital, jumătate de pungă de sânge, jumătate din personalul necesar pentru tratamente''.
''România a atins masa critică a exodului personalului medical, iar fără acesta spitalele sunt simple muzee, uneori aflate în paragină. Considerăm că fiecare român are dreptul constituţional la sănătate şi ne propunem stoparea fenomenului Lăzărescu, a plimbării pacienţilor între spitale, prin asigurarea accesibilităţii la servicii medicale de calitate'', a afirmat Ciuhodaru.
La rândul său, vicepreşedintele UNPR, Liviu Câmpanu, a subliniat că este nevoie de aplicarea de principii motivaţionale pentru ca tinerii specialişti din sistemul medical să rămână în ţară, el menţionând că unele dintre acestea pot fi facilităţi la nivelul administraţiei locale - locuinţă, mijloace de transport pentru deplasare, indemnizaţie suplimentară - şi facilităţi de pregătire profesională - punctaj suplimentar la rezidenţiat pentru medicii cu o activitate de doi ani în mediul rural.
Câmpanu a precizat că UNPR propune un pachet de măsuri legislative, printre care se află debirocratizarea relaţiei cabinetelor medicale cu CNAS, susţinerea unui proiect de lege a unităţilor farmaceutice mobile pentru zona rurală, modificarea legii asigurărilor sociale prin introducerea prevederii potrivit căreia toţi cetăţenii României au calitatea de asigurat şi vor beneficia diferenţiat de trei tipuri de asigurări medicale (de bază, complementare şi suplimentare) ceea ce, în opinia sa, ar crea premisele dezvoltării sistemului privat de sănătate ducând la concurenţă în sistem şi creşterea calităţii serviciilor medicale, dar şi pregătirea profesională - rezidenţiat, studii post-universitare - în funcţie de necesităţile sistemului.
În ceea ce priveşte activitatea spitalicească, a precizat el, UNPR este împotriva închiderii sau încetării activităţii unora dintre acestea, ''la grămadă'', şi a subliniat că pot fi luate în discuţie numai anumite măsuri de reorganizare a unor unităţi spitaliceşti, ''dar numai după o analiză riguroasă şi doar în scopul eficientizării activităţii medicale dintr-o anumită zonă''.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Deputatul Tudor Ciuhodaru solicită bani de la bugetul de stat pentru implementarea cardurilor de sănătate Iaşi, 29 mar /Agerpres/ - Deputatul conservator Tudor Ciuhodaru a depus, marţi, la Camera Deputaţilor, un proiect legislativ de modificare şi completare a Legii nr.95 din 2006, privind reforma în domeniul Sănătăţii, ce vizează asigurarea protecţiei  pacienţilor şi a medicinei de familie prin asigurarea...
Tudor Ciuhodaru (PC): Proiectul de ordin al CNAS privind internările, un grav atentat la sănătatea românilor Proiectul de ordin al CNAS privind internările constituie "înşelăciune şi un grav atentat la sănătatea românilor", consideră deputatul PC Tudor Ciuhodaru, potrivit unui comunicat de presă transmis marţi AGERPRES.
Iaşi: Deputatul Ciuhodaru vrea o rezolvare amiabilă în caz de malpraxis Deputatul Tudor Ciuhodaru va depune la Camera Deputaţilor un proiect de modificare şi completare a legii care vizează soluţionarea promptă a cazurilor de malpraxis prin posibilitatea rezolvării amiabile a prejudiciului cauzat de acte medicale între pacient, unitatea medicală şi societatea de asigurări...
Iaşi: Deputatul Tudor Ciuhodaru vrea negociatori profesionişti pentru situaţiile atipice Deputatul PC Tudor Ciuhodaru vrea ca în fiecare secţie de poliţie să existe negociatori pentru situaţii atipice, precum suicidul, motiv pentru care săptămâna viitoare va iniţia un proiect legislativ.
Iaşi: Tudor Ciuhodaru avertizează asupra riscului prăbuşirii sistemului de medicină primară Deputatul Tudor Ciuhodaru susţine demersurile celor aproximativ 2.000 de?medici de familie, care printr-o petiţie online?solicită finanţarea corespunzătoare a medicinei primare.
Iaşi: Medicul deputat Tudor Ciuhodaru, alături de sindicaliştii din Sănătate Deputatul Tudor Ciuhodaru, membru al Comisiei de sănătate, participă alături de sindicaliştii din Sănătate la protestul din Piaţa Revoluţiei din Capitală pentru a-şi exprima nemulţumirile faţă de condiţiile de muncă şi de salarizare din sistemul medical.