Cele mai citite
 


OMS îi cere Israelului să pună capăt blocadei asupra Gazei
miercuri, 19 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ i-a cerut marţi Israelului să pună imediat capăt blocadei asupra Fâşiei Gaza, într-o rezoluţie adoptată cu ocazia reuniunii anuale a organizaţiei, informează AFP.
'Cea de-a 63-a Adunare generală mondială asupra sănătăţii îi cere Israelului, putere de ocupaţie, să pună capăt blocadei impuse teritoriului palestinian ocupat, în principal prin închiderea punctelor de trecere înspre Fâşia Gaza, ocupată', menţionează documentul citat.

Israelul trebuie să asigure un culoar sigur pentru ambulanţele palestiniene şi personalul medical, în conformitate cu dreptul umanitar internaţional. Documentul explică, de asemenea, că blocada 'se află la originea penuriei de medicamente şi de echipamente medicale cu care se confruntă' regiunea, potrivit declaraţiei finale iniţiate de Algeria, Bahrein, Bangladesh, Cuba, Libia, Kuweit, Nicaragua, Oman, Pakistan şi Venezuela.

SUA au votat împotriva respectivei rezoluţii, apreciind că un asemenea document contribuie la acutizarea tensiunilor, nu la stabilirea unor punţi de legătură.

Uniunea Europeană s-a abţinut de la vot, iar Spania a explicat în numele organizaţiei paneuropene că era de dorit un 'text mai echilibrat', care să pună 'accentul pe probleme medicale'.

Din iunie 2007, Fâşia Gaza este controlată în totalitate de mişcarea palestiniană islamistă Hamas.

În fiecare an, problema palestiniană face obiectul unor vii dezbateri în cadrul Adunării Generale a OMS. În 2009, membrii agenţiei ONU au votat o rezoluţie identică, solicitându-i statului evreu să ridice 'imediat blocada asupra teritoriului palestinian ocupat'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut, marţi, guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr pentru a combate obezitatea în lume, în condiţiile în care un adult din trei este supraponderal, considerând că în acest fel s-ar putea reduce consumul acestor produse.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii este îngrijorată de segregarea persoanelor în vârstă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) este îngrijorată de segregarea persoanelor în vârstă, subliniind că acest lucru are consecinţe semnificative asupra sănătăţii lor mentale şi fizice, potrivit unui raport publicat joi.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii publică recomandări provizorii de utilizare a bedaquilinei în tratamentul tuberculozei cu rezistenţă polimedicamentoasă Janssen-Cilag International NV (Janssen) salută astăzi apariţia recomandărilor provizorii elaborate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) privind utilizarea bedaquilinei în tratamentul tuberculozei (TB) pulmonare cu rezistenţă plurimedicamentoasă (multi-drug resistant tuberculosis, MDR-TB) drept...
VIRUSUL ZIKA OMS susţine amânarea donării de sânge de către persoanele care au călătorit în zone de risc Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) consideră oportună amânarea donării de sânge de către persoane care au călătorit în ţări cu risc de propagare a virusului Zika, după ce o femeie însărcinată revenită din Columbia a fost diagnosticată în Spania, o premieră pentru Europa, informează agenţia France...
OMS a inclus pe lista tulburărilor psihice dieta cu alimente crude, vegetarianismul şi iubirea Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat o listă extinsă cu tulburări şi afecţiuni psihice de natură să fie tratate de medicul psihiatru, incluzând la categoria afecţiuni dieta cu alimente crude şi vegetarianismul, relatează luni portalul MedVesti.
VIRUSUL ZIKA OMS a creat o Unitate de Răspuns Global Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a creat o Unitate de Răspuns Global pentru coordonarea acţiunilor de combatere a propagării virusului Zika, suspectat de provocarea la nou-născuţi a unor malformaţii congenitale şi a unor afecţiuni neurologice grave, informează EFE marţi.