Cele mai citite
 


Ziua Mondială împotriva hepatitei
miercuri, 19 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 19 mai /Agerpres/ - SANOHEP România, asociaţie a pacienţilor cu hepatite, marchează pe 19 mai, de Ziua Mondială de luptă împotriva hepatitelor virale, încheierea campaniei naţionale de prevenire a hepatitelor virale, informează un comunicat al SANOHEP remis, miercuri, AGERPRES.
În campania desfăşurată, în perioada martie-mai 2010, în peste 150 de şcoli generale din întreaga ţară, mii de copii au aflat informaţii legate de metode de prevenţie şi de tratament a hepatitelor virale, prin intermediul broşurilor şi discuţiilor libere purtate de către reprezentanţii SANOHEP.
Peste 60.000 de pliante au fost împărţite elevilor, un model pentru ciclul primar şi un altul pentru gimnaziu, în mai multe judeţe, cu îndemnul 'Arătaţi-l şi părinţilor'.
Lupta contra hepatitei pe care SANOHEP a declanşat-o în urmă cu nouă ani se bazează pe o serie de activităţi de prevenţie şi informare.
Totodată, SANOHEP România s-a alăturat asociaţiilor de pacienţi din Europa care, la Bruxelles, pe 6 mai 2010, au înaintat o declaraţie comună, prin care se solicită recunoaşterea oficială a Zilei Europene a Drepturilor Pacienţilor. Documentul, o dată implementat şi adoptat de forurile abilitate, va conferi drepturi unitare tuturor pacienţilor din toate statele europene.
La fel ca în fiecare an, acţiunile SANOHEP România vor viza prevenţia şi informarea unui număr cât mai larg de persoane, o mai mare responsabilizare a populaţiei în ceea ce priveşte transplantul de organe, susţinerea unei mai bune finanţări a programului naţional de transplant hepatic şi înfiinţarea unui program naţional pentru ciroze hepatice.
Prin propriul comitet ştiinţific, SANOHEP România şi-a propus să facă auzit cuvântul pacienţilor cu afecţiuni hepatice atât în relaţia cu Ministerul Sănătăţii cât şi cu celelate foruri decizionale în desfăşurarea actului medical.
SANOHEP România, sărbătoreşte, alături de asociaţiile europene membre ale ELPA (European Liver Patients Associations) şi de milioane de alţi pacienţi din întreaga lume, pe 19 mai 2010, Ziua Mondială de luptă împotriva hepatitelor virale. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
APAH-RO solicită o strategie naţională şi un program naţional pentru hepatite Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) solicită autorităţilor elaborarea unei strategii naţionale dedicată hepatitelor şi a unui program naţional pentru hepatitele virale, se precizează într-un comunicat al APAH-RO, transmis miercuri AGERPRES.
Ziua Mondială împotriva SIDA s-a desfăşurat în 2011 sub sloganul 'Zero noi infecţii HIV' Ziua Mondială împotriva SIDA, care se marchează pe data de 1 decembrie, s-a desfăşurat, în 2011, sub sloganul "Zero noi infecţii HIV", un scop care necesită implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială...
Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei, iniţiată de Alianţa Mondială pentru Hepatită (AMH), în 2008, se marchează, în fiecare an, la 28 iulie. Scopul acestei zile este de a schimba destinul oamenilor infectaţi cu hepatită virală cronică.
Cluj: Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei - marcată printr-o acţiune organizată de APAH în Piaţa Unirii Filiala Cluj a Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice (APAH) şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) au marcat, sâmbătă, Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei printr-o acţiune organizată în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, menită să conştientizeze populaţia despre pericolul major pe care îl reprezintă...
Ziua Mondială a Hepatitei Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO), împreună cu Alianţa Mondială a Hepatitei (WHA), Asociaţia Europeană a Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice (ELPA) şi Alianţa Pacienţilor Cronici din România, marchează pe 28 iulie, în Parcul Unirii din Bucureşti, Ziua Mondială a Hepatitei...
Ziua Mondială Anti SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni Bucureşti, 30 nov /Agerpres/ - Ziua Internaţională de Luptă împotriva SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni şi evenimente, ocazie cu care se va face un apel pentru continuarea efortului de combatere a virusului HIV prin finanţarea programelor de prevenire şi tratament.