Cele mai citite
 


Mitingul de protest a început în Piaţa Victoriei
miercuri, 19 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 19 mai /Agerpres/ - Mii de sindicalişti din toate categoriile profesionale au sosit, miercuri, în Piaţa Victoriei, nemulţumiţi de măsurile de austeritate anunţate de Guvern.
Protestanţii veniţi din toată ţară fac parte din toate categoriile profesionale, de la cadre medicale şi didactice, personal angajat din penitenciare şi poliţie, jandarmi, poliţişti de frontieră, funcţionari publici, precum şi reprezentanţi din poştă, telecomunicaţii, transport rutier - feroviar şi aerian, metrou, mineri şi angajaţi din toate regiile şi companiile naţionale.
De la tribuna mitingului, Ioan Apostoaiei, vicepreşedinte CNS Cartel Alfa, face apel la sindicalişti să fie foarte atenţi la persoanele care sunt pe lângă ei, să nu fie impostori şi provocatori deoarece mitingul este al celor necăjiţi nu al politicienilor, al partidelor politice sau al altor diversionişti.
'Facem apel la organele de ordine să dea drumul coloanelor de maşini către Piaţa Victoriei, să deblocheze circulaţia de la intrările din Bucureşti pentru a evita posibile nemulţumiri. Membrii noştri de sindicat sunt plecaţi încă de ieri (n.r. marţi) pe drum şi trebuie să-i înţelegem că sunt obosiţi. Totodată, cerem populaţiei Bucureştiului, pensionarilor, studenţilor şi celor nemulţumiţi de măsurile de austeritate să vină în piaţa pentru a le striga în faţă guvernului', a anunţat la staţie Apostoaiei. În piaţa au intrat şi grupuri de pensionari din toate judeţele sub directa organizare a Federaţiei Sindicatelor Pensionarilor.
Deşi mitingul trebuia să înceapă la ora 11.00, deja în Piaţa Victoriei oamenii îşi strigă nemulţumirea faţă de politica de austeritate, de reducerea salariilor, pensiilor şi a altor drepturi sociale şi cer demisia Guvernului, făcându-l direct răspunzător de această situaţie pe preşedintele României Traian Băsescu căreia îi cer demisia. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dezordinea de la Bucureşti: pe străzile capitalei corupte (La Repubblica) Bucureştiul este un oraş plin de bănci şi de biserici, la fel ca în Italia. Dar, mai ales, este plin de farmacii şi de case de amanet. Nenumărate farmacii, una lângă alta, şi acesta nu este un semn bun. Durata medie a vieţii este mai scurtă cu opt ani faţă de cea din Italia. Oamenii nu au grijă de sănătate...
Protestele din România: Mobilizare puţin omogenă, dar fără afiliere politică (presa internaţională) Presa şi agenţiile internaţionale de ştiri acordă în continuare un spaţiu amplu protestelor din România, notând că guvernul român depune eforturi să ţină în frâu escaladarea mişcării. În timp ce opoziţia încearcă să obţină capital politic din aceste mobilizări, protestatarii s-au ţinut deoparte de orice...
Mitinguri de protest la SJU Craiova şi Serviciul de Ambulanţă Dolj Peste 500 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova şi peste 30 de salariaţi ai Serviciului de Ambulanţă Dolj au protestat luni dimineaţă în curtea spitalului craiovean.
Constanţa: Protest spontan al cadrelor medicale, la Spitalul Judeţean Circa 200 de cadre medicale şi personal auxiliar de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa au declanşat un protest spontan vineri, în curtea unităţii sanitare.
Alba: Peste 250 de cadre medicale au întrerupt lucrul, timp de o oră Câteva sute de angajaţi, numai din domeniul sănătăţii, au întrerupt miercuri lucrul în judeţul Alba, timp de o oră, iar peste 3.000 de sindicalişti din învăţământ nu vor desfăşura activităţi didactice între orele 12,00 şi 16,00, potrivit liderului Sindicatului Învăţământ Ioan Stanca.
The Economist: Guvernul român se chinuie să ţină în frâu mişcarea de protest aflată în creştere Rar se întâmplă ca românii să fie văzuţi drept un popor aprig la mânie, însă lucrurile s-ar putea schimba după ce ţara a fost cuprinsă de proteste de stradă care nu par să se apropie de sfârşit, scrie publicaţia britanică The Economist, într-un articol apărut joi pe site-ul său.