Cele mai citite
 


Prof. dr. Mircea Maiorescu s-a stins din viaţă
miercuri, 19 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 19 mai /Agerpres/ - Prof. dr. Mircea Maiorescu, primul şef al Clinicii de pediatrie a Spitalului ''Marie Curie'', fondată în 1984, s-a stins din viaţă după o o boală îndelungată şi chinuitoare.
Profesorul Maiorescu a condus Clinica de Pediatrie până în 1990, aici fiind trataţi copiii cu patologii respiratorii, infecţii sistemice, come de diverse etiologii, convulsii, intoxicaţii. Secţia cuprinde şi un Compartiment de Cardiologie Pediatrică unde sunt investigate şi tratate cardiopatiile congenitale.
Cercetător ştiinţific de mare clasă, autor de cărţi, manuale, tratate, monografii şi al altor studii de specialitate, prof. dr. Maiorescu a fost director al Institutului pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului Bucureşti şi ministru al Sănătăţii în Guvernul Stolojan.
Colegii din echipa medicală a Clinicii de Pediatrie îl descriu drept ''un inegalabil dascăl, medic adevărat, dedicat cu pasiune profesiei, copiilor, atât celor bolnavi, cât şi celor sănătoşi''. Ei spun că profesorul Maiorescu a fost ''o enciclopedie de cultură'', şi dascălul mai multor generaţii de viitori medici.
În noiembrie 2002, preşedintele Ion Iliescu i-a acordat Ordinul naţional Pentru Merit în grad de Cavaler. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Achimaş-Cadariu despre copiii cu sindrom hemolitic-uremic: Nu s-a confirmat niciuna dintre ipotezele pe care le-am avut Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat luni că, în cazul copiilor cu sindrom hemolitic-uremic internaţi la Spitalul "Marie Curie", se verifică alte variante de infecţii şi intoxicaţii, în condiţiile în care până în prezent nu s-a confirmat niciuna dintre ipotezele pe care specialiştii...
Iulian Mincu, fost ministru al Sănătăţii, a decedat (surse) (fişă biografică) La 31 iulie 2015, fostul ministru al Sănătăţii Iulian Mincu a murit la vârsta de 88 de ani, au declarat pentru AGERPRES surse medicale din Institutul Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice "Prof. dr. N. Paulescu".
Corpul de control al premierului: La Spitalul de Pediatrie din Piteşti există probleme de ordin administrativ La Spitalul de Pediatrie din Piteşti există probleme de ordin administrativ, deoarece unitatea a raportat constant, din ianuarie anul trecut şi până în februarie 2016, că nu există infecţii nosocomiale în spital, deşi nu s-a efectuat nicio analiză - este una dintre concluziile preliminare ale Corpului...
Echipament de screening auditiv pentru nou-născuţi donat Spitalului Marie Curie Secţia de terapie intensivă nou-născuţi a Spitalului Marie Curie beneficiază, de acum, de un echipament de screening auditiv pentru nou-născuţi, aparat medical performant, unic în Europa de Est.
Cioloş, după vizita la Spitalul de Pediatrie din Piteşti: Problemele mari au trecut, ancheta continuă Premierul Dacian Cioloş a declarat, vineri, la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, că "problemele mari au trecut" în cazul bebeluşilor bolnavi, însă ancheta trebuie să continue, pentru a se identifica sursa epidemiei.
Sibiu: Niciunul din cei 15 intoxicaţi cu ciuperci otrăvitoare, din care 6 copii, nu mai e în comă Niciunul din cei 15 sibieni intoxicaţi cu ciuperci otrăvitoare, din care şase copii, nu mai este în comă, potrivit medicilor de la cele trei spitale din judeţ în care au fost trataţi, copiii fiind încă internaţi la Spitalul de Pediatrie din municipiul Sibiu, unde starea lor este relativ bună, a precizat...