Cele mai citite
 


Unul din 10 taţi suferă de 'baby blues', potrivit unui studiu
miercuri, 19 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie, Depresia
 

Washington, 19 mai /Agerpres/ - Nu doar mamele pot suferi de depresie postnatală, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, care arată că unul din 10 noi taţi suferă la rândul său de această stare numită 'baby blues', transmite miercuri Reuters.

Cercetători din cadrul Şcolii medicale Eastern Virginia din Norfolk au sintetizat informaţii din 43 de studii cu circa 28.000 de participanţi ale căror rezultate indică faptul că depresia este întâlnită la taţi din primele trei luni de sarcină până în primul an de după naştere.

Per total, cercetătorii au estimat că aproximativ 10 procente dintre taţi suferă de depresie înainte de sau după naşterea unui copil. Prin comparaţie, circa 5 procente dintre bărbaţii din populaţia generală suferă de depresie în cursul unui an.

'Acest lucru sugerează că depresia întâlnită la viitorii sau proaspăt deveniţii taţi reprezintă un motiv important de îngrijorare pentru sănătatea publică', au afirmat cercetătorii James Paulson şi Sharnail Bazemore într-un studiu publicat în Journal of the American Medical Association /JAMA/. AGERPRES

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sarcina, real risc de depresie pentru...taţi (studiu) Este binecunoscută depresia postnatală la mame, dar există şi una care îi afectează pe taţi. Aceasta din urmă începe să fie tot mai mult luată în considerare de cercetători, care subliniază că şi taţii au nevoie de sprijin, relatează passionsante.be.
Alăptarea reduce riscul de depresie după naştere (studiu) Alăptarea poate reduce la jumătate riscul de depresie post-natală, potrivit unui amplu studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Cambridge, publicat în revista Maternal and Child Health, la care au participat 13.998 de proaspete mame din sud-vestul Angliei, informează BBC.
De ce apare depresia postnatala si cum scapam de ea Depresia postnatala este o conditie medicala care afecteaza pana la 15% dintre femei in primul an de la nastere. Un dezechilibru poate aparea atat in cazul unui avort spontan, cat si in cazul nasterii normale, a nasterii cu fat mort sau a adoptiei. Simptomele depresiei postpartum vin pe nepregatite...
Şi organismul tatălui se schimbă înainte de naşterea copilului (studiu) Sarcina este marcată de importante schimbări hormonale la mamă, dar şi la tată, se arată într-un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Michigan şi preluat de passionsante.be.
Depresia postnatală, corelată cu abuzul din partea partenerilor (studiu) Un procent de 40% din femeile care suferă de depresie postnatală sunt abuzate fizic sau emoţional de partenerii lor, potrivit unor cercetători din Australia, care recomandă furnizorilor de servicii medicale să fie mai atenţi la aceste cazuri, relatează Reuters.
Poluarea aerului duce la naşterea unor bebeluşi cu greutate mai mică (studiu) Femeile însărcinate expuse la aer poluat în ultimele săptămâni de sarcină par a naşte copii cu greutate mai mică, se arată într-un studiu publicat marţi în revista americană Environmental Health Perspectives şi preluat de AFP.