Cele mai citite
 


ONG-urile susţin că solicitarea ANAF ca formularele 200 şi 230 să fie integral scrise de mână reprezintă o interpretare abuzivă a legii
miercuri, 19 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 19 mai /Agerpres/ - Organizaţia ''Salvaţi Copiii'' consideră că solicitarea ANAF din 14 mai 2010, în care se stipulează ca formularele 200 şi 230 - pentru redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit - să fie integral scrise de mână reprezintă o interpretare abuzivă a legii.
''Pentru 'Salvaţi Copiii', suma colectată prin prevederea 2% este extrem de importantă, pentru că ea se converteşte în programe de suport social şi educaţional pentru copii. Ori, a modifica această cutumă de completare a formularelor pentru redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit în ultimele zile ale campaniei ar însemna să arunci în derizoriu dorinţa contribuabilului de a se implica în soluţionarea problemelor pe care societatea românească le are'', a declarat pentru AGERPRES Mihaela Vasilache, director ''Salvaţi Copiii'' Romania.
Organizaţiile non-guvernamentale îşi exprimă îngrijorarea faţă de decizia luată de ANAF, în condiţiile în care prevederea redirecţionării unui procent de 2% din impozitul pe venit a fost introdusă în scopul clar al sprijinirii sectorului non-guvernamental.
''Mai mult, modificarea regulilor în timpul jocului este o practică lipsită de transparenţă şi onestitate, în condiţiile în care precompletarea formularelor de către ONG-uri este o modalitate de a veni în ajutorul contribuabilului, astfel încât acesta să se poată implica în problemele societăţii. În ultimii cinci ani de aplicare, prevederea 2% a generat aproape 52 de milioane de euro, dintre care 50% numai în 2009, numărul contribuabililor care şi-au exercitat dreptul de a direcţiona 2% din impozitul pe venit către o entitate non-profit crescând de la an la an'', susţine organizaţia ''Salvaţi Copiii''.
Cu banii atraşi prin campania 2% din 2009, ''Salvaţi Copiii'' România a oferit unui număr de 520 de copii săraci şansa de a merge la grădiniţă sau la şcoală. Astfel, 220 de copii din zone rurale au mers la grădiniţă, iar 180 de copii din Valea Jiului au avut asigurate masa, rechizitele, hainele şi educatorii pentru a participa la cursurile after school. În plus, ''Salvaţi Copiii'' a asigurat suport nutriţional şi vitamine pentru 60 de copii bolnavi, infectaţi cu HIV, şi alţi 60 de copii refugiaţi au beneficiat de cursuri educaţionale de integrare în comunitate.
Fundaţia pentru SMURD a achiziţionat, din fondurile campaniei 2% pentru SMURD, derulate în anul 2009, un număr de 100 de ore de zbor, ce vor fi efectuate cu o aeronavă dotată, din punct de vedere medical, cu echipamente şi aparatură medicală pentru a efectua zboruri interne de salvare, pe timp de zi şi de noapte, în condiţii meteorologice nefavorabile, cu scopul de a veni, atunci când este cazul, în sprijinul misiunilor aeromedicale SMURD, efectuate cu elicopterele din dotarea Inspectoratului General de Aviaţie. Totodată, Fundaţia pentru SMURD a asigurat dotarea bazelor aeromedicale SMURD din Bucureşti, Târgu-Mureş şi Iaşi, cu rezervoare metalice supraterane pentru alimentarea cu carburanţi de aviaţie a elicopterelor ce execută misiuni SMURD, construirea bazei aero-medicale de salvare SMURD Bucureşti, construcţia unui centru dotat cu sis teme educaţionale moderne şi alte proiecte menite să sprijine activitatea sistemului integrat de medicină de urgenţă din România. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: O nouă acţiune de donare de echipamente medicale din partea Organizaţiei 'Salvaţi Copiii' Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa şi Spitalul Municipal din Caransebeş au primit, joi, din partea Organizaţiei 'Salvaţi Copiii', aparatură medicală în valoare de 27.000 euro, în urma campaniilor de strângere de fonduri organizate la nivel naţional.
Iaşi: Proiect transfrontalier în domeniul situaţiilor de urgenţă, finalizat Reprezentanţi ai autorităţilor din România şi Republica Moldova s-au aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la închiderea oficială a unui proiect transfrontalier în domeniul situaţiilor de urgenţă.
Primul curs de medicină de urgenţă în pediatrie, la Băile Felix, organizat de Asociaţia SARTISS Un grup de 16 medici din structurile de urgenţă UPU-SMURD din România se vor perfecţiona, în premieră naţională, în resuscitare pediatrică, prin Cursul European Pediatric Life Suport (EPLS), ce se va desfăşura în perioada 31 ianuarie-1 februarie la Băile Felix, în organizarea Asociaţiei Search And Rescue...
Iaşi: Acţiune transfrontalieră de salvare a unor fete din Republica Moldova dispărute în apele Prutului Mai multe echipaje ale Inspectoratului Situaţii de Urgenţă, SMURD şi Serviciului Judeţean de Ambulanţă din Iaşi, precum şi echipaje de ajutor din Republica Moldova caută două fete care au dispărut, duminică, în apele Prutului.
Iaşi: Fonduri de 1,5 milioane de lei pentru achiziţia de aparatură medicală la Institutul Socola Institutul de Psihiatrie 'Socola' a primit vineri, de la Ministerul Sănătăţii, acordul privind o finanţare de 1,5 milioane de lei pentru dotarea cu dispozitive şi aparatură medicală.
Bihor: Despre medicina de urgenţă, celule stem, donare de organe, în conferinţa "Medicul şi societatea" Coordonatorul programului de transplant în judeţul Bihor, dr. Carmen Pantiş, a solicitat vineri ajutorul studenţilor pentru a lupta împotriva prejudecăţilor sociale privind donarea de organe în scopul salvării unor vieţi, adresare făcută în cadrul Conferinţei internaţionale 'Medicul şi societatea' care...