Cele mai citite
 


Argeş: Lipsa de oxigen, una dintre cauzele unei posibile intoxicaţii colective
joi, 20 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Lipsa de oxigen ar putea fi cauza simptomelor de intoxicaţie prezentate miercuri de angajaţii de la o fabrică de componente auto din Piteşti, în urma căreia aproape 20 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar nouă dintre ei au ajuns la spital.
Potrivit primelor concluzii ale anchetei efectuate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Argeş, este posibil ca muncitorii să fi avut de suferit din cauza ventilaţiei necorespunzătoare a spaţiului de lucru.
'Simptomele s-au manifestat la nivelul căilor respiratorii superioare. Pacienţii prezentau hipoxie cerebrală şi, după ce li se va face oxigenoterapie, cel mai probabil vor fi externaţi', a explicat directorul DSP Argeş, doctorul Anca Alexandrescu.
Întrucât hala de producţie a fost aerisită după incidentul de miercuri, reprezentanţii DSP nu au putut face determinări de noxe, măsurătorile fiind amânate pentru joi dimineaţă.
Mai mulţi muncitori de la o fabrică de componente auto din Piteşti au prezentat miercuri simptome de intoxicaţie cu o substanţă necunoscută, nouă dintre ei fiind transportaţi cu ambulanţele la Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş.
În cursul dimineţii, muncitorii din secţia de debitare a societăţii au simţit un miros înţepător, iar la scurt timp au început să acuze dureri de cap. Oamenii au sunat la 112 şi mai multe ambulanţe au fost trimise pentru a-i transporta la spital.
'Iniţial au ajuns la spital şapte persoane, ulterior fiind aduse alte două. Pacienţii au afirmat că s-au intoxicat cu o substanţă necunoscută. (...) Toţi au o simptomatologie destul de uşoară şi ar putea fi şi o reacţie exagerată din partea lor', a declarat managerul general al Spitalului Judeţean de Urgenţă, doctorul Gheorghe Frătoaica.
Cazul este anchetat şi de reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeş.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Argeş: Muncitori intoxicaţi cu o substanţă necunoscută Piteşti, 19 mai /Agerpres/ - Mai mulţi muncitori de la o fabrică de componente auto din Piteşti s-au intoxicat miercuri cu o substanţă necunoscută, nouă dintre ei fiind transportaţi cu ambulanţele la Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş.
Argeş: A doua intoxicaţie colectivă în două zile la o fabrică de confecţii Mai mulţi angajaţi ai unei fabrici de confecţii din comuna argeşeană Bascov au avut nevoie de îngrijiri medicale, marţi, în urma unei intoxicaţii cu o substanţă neidentificată, după ce un incident similar s-a produs în urmă cu o zi. Şase femei au fost preluate de ambulanţe şi transportate la Spitalul...
Argeş: 14 copii de la o şcoală din Piteşti au fost interneţi cu toxiinfecţie alimentară Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) au declanşat duminică o anchetă epidemiologică, după ce 14 copii de la o şcoală din municipiul Piteşti au fost internaţi în ultimele zile cu toxiinfecţie alimentară.
Argeş: Numărul elevilor de la o şcoală din Piteşti internaţi cu suspiciuni de toxiinfecţie alimentară a ajuns la 36 Numărul elevilor de la Şcoala I. L. Caragiale din Piteşti internaţi cu suspiciuni de toxiinfecţie alimentară a ajuns luni la 36, cu 14 mai mulţi decât în urmă cu o zi, conform datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Argeş.
Argeş: Şase pacienţi internaţi în ultimele două săptămâni la Spitalul Judeţean de Urgenţă cu gripă sezonieră au murit Şase dintre cei şapte pacienţi internaţi în ultimele două săptămâni la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti cu simptome de gripă sezonieră au murit, au anunţat miercuri reprezentanţii unităţii medicale.
Argeş: Toţi copiii sub doi ani vor fi consultaţi de medicii de familie; 12 cazuri de îmbolnăvire confirmate Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Argeş le-a cerut, miercuri, medicilor de familie din judeţ să-i consulte pe toţi pacienţii cu vârsta sub doi ani, în contextul în care 12 copii au fost internaţi în ultimele zile cu o infecţie a cărei cauză nu a fost încă stabilită cu exactitate.