Cele mai citite
 


Directorul AIEA, în vizită la Institutul Oncologic Bucureşti
joi, 20 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Directorul General al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, Yukiya Amano, a apreciat, miercuri, laboratoarele Institutului de Oncologie 'Al. Trestioreanu' şi s-a arătat impresionat de activitatea pe care medicii de aici o desfăşoară.
El a subliniat, în cadrul unei conferinţe de presă, importanţa controlului bolii, o prioritate a sa.
Directorul general al AIEA şi-a arătat disponibilitatea pentru colaborarea cu România în acest domeniu pentru pregătirea specialiştilor şi oferirea de expertiză.
Prof. dr. Rodica Anghel, managerul instituţiei, a spus că a stabilit împreună cu Yukiya Amano o viitoare colaborare în domeniul formării de personal, în special tineri, dar şi o cooperare în domeniul aplicării pentru proiecte dezvoltate de agenţie.
'În luna septembrie sunt invitată la Viena la forumul ştiinţific privind tratamentul cancerului. Noi am aplicat pentru un proiect care are în vedere achiziţionarea unui ciclotron PET-CT de care România are nevoie, în acest moment un astfel de aparat neexistând la noi. El este foarte important pentru diagnostic şi tratament'', a spus prof. dr. Rodica Anghel.
La rândul său, ambasadorul României la AIEA, Cornel Feruţă, a afirmat că se va colabora cu Institutul de Oncologie din Bucureşti pentru un program naţional care să cuprindă şi alte spitale, program care presupune şi un angajament din partea MS şi a Guvernului.
''Având în vedere incidenţa foarte mare a cancerului în România este foarte important ca pacienţii să aibă acces la tratamente şi tehnologie de vârf'', a apreciat ambasadorul României la AIEA.
În 2009 au fost înregistrate 90.000 de cazuri noi cu diferite forme de cancer, cele mai frecvente fiind cancerul pulmonar, de col, de sân, colorectal, a menţionat prof. dr. Rodica Anghel.
Directorul AIEA a mai spus că a avut întâlniri cu primul-ministru Emil Boc, dar şi cu ministrul Economiei, Adriean Videanu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cancerul pulmonar nu înseamnă condamnare la moarte În fiecare an, luna noiembrie este dedicată acţiunilor de informare cu privire la cancerul pulmonar.
Dr. Monica Dragomir (IOB): Aproximativ 500 de cazuri noi de cancer la copii pe an se înregistrează în România Aproximativ 500 de cazuri noi de cancer la copii se înregistrează anual în România, în prezent aproape 5.000 de pacienţi cu vârste mici având această boală în evoluţie sau remisiune, a declarat vineri într-o conferinţă şeful secţiei de oncologie pediatrică de la Institutul Oncologic Bucureşti, dr. Monica...
INTERVIU/Dr.Cristian Grasu: Anual, 50.000 de români au nevoie de radioterapie; în viitor am putea dubla numărul de pacienţi trataţi Aproximativ 50.000 de bolnavi de cancer au nevoie anual de radioterapie, iar statul poate asigura, în condiţiile actuale, tratament pentru 17.000, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, dr. Cristian Grasu, director în Ministerul Sănătăţii.
Rodica Anghel: Tendinţă de creştere lentă, dar progresivă a îmbolnăvirilor şi mortalităţii prin cancer În anul 2008, au fost peste 12,4 milioane de cazuri noi de cancer la nivel mondial, potrivit estimărilor Agenţiei Internaţionale de Cercetare în Domeniul Cancerului (IARC), a anunţat, joi, cu prilejul deschiderii Conferinţei Societăţii Române de Radioterapie, prof. dr. Rodica Anghel, manager al Institutului...
'Şcoala de Vară în Oncologie', la Bucureşti Personalităţi de renume sunt prezente, în această perioadă, la Bucureşti, la ''Şcoala de Vară în Oncologie'', în cadrul căreia se discută pe marginea ultimelor studii şi noutăţi în domeniu.
Cancerul pulmonar, incidenţă mare la bărbaţii români Dintre toate tipurile de cancer, cel pulmonar cauzează anual cel mai mare număr de decese, cu peste 1,2 milioane de cazuri înregistrate la nivel global, a declarat luni conf. dr. Tudor Eliade Ciuleanu, la workshop-ul cu tema 'Noiembrie-Luna de luptă împotriva cancerului pulmonar'.