Cele mai citite
 


Vrancea: Farmaciile au epuizat bugetul pentru medicamente compensate
joi, 20 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Farmaciile au epuizat bugetul alocat pentru acest an medicamentelor compensate şi gratuite, situaţia critică generată de acest lucru fiind analizată la şedinţa de miercuri a Comitetului consultativ pentru persoane vârstnice organizat pe lângă Prefectura Vrancea.
Preşedintele Colegiului Farmaciştilor, Fevronia Stoica, a afirmat că este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru în ultimii ani.
Ea a precizat că, în anii trecuţi, fondurile ajungeau până în lunile septembrie, octombrie sau noiembrie.
''Este pentru prima dată când banii ajung doar până în luna mai. Contractul cu Casa de Sănătate a fost semnat dar nu este prevăzută nicio sumă. Deoarece Casa nu garantează decontarea, farmaciile independente nu mai eliberează medicamente compensate. Doar farmaciile care fac parte dintr-un lanţ naţional, se bazează pe distribuitori, importatori, mai eliberează medicamente compensate'', a afirmat preşedintele Colegiului.
Fevronia Stoica a cerut subprefectului Sorin Hornea, prezent la şedinţă, o garanţie că problemele ridicate de farmacişti vor fi transmise către Guvern astfel încât să fie găsită şi o soluţie.
La rândul său, preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate, Mihai Copaci, a afirmat că, în acest an, au fost alocate sume mai mici pentru farmacii şi asistenţă spitalicească şi se speră ca situaţia fondurilor să fie rezolvată la următoarea rectificare bugetară.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vrancea: Fără medicamente compensate în farmaciile din judeţ Farmaciile din judeţul Vrancea nu mai eliberează reţete compensate, deoarece Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) a epuizat bugetul pentru luna iulie.
Vrancea: Farmaciile nu mai eliberează medicamente compensate Doar şapte farmacii din Vrancea mai eliberează medicamente compensate şi gratuite, fiind vorba despre cele care au contract semnat cu Casa de Asigurări de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti (OPSNAJ).
Hunedoara: Farmaciile nu vor mai elibera medicamente compensate sau gratuite, din 15 august Farmaciile din judeţul Hunedoara nu vor mai elibera, din 15 august, medicamente compensate şi gratuite, din cauză că termenele de plată din contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) sunt întârziate cu 60 de zile, a declarat, miercuri, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Hunedoara...
Hunedoara: Farmaciile continuă să elibereze medicamente compensate şi gratuite Colegiul Farmaciştilor a decis, luni, în urma negocierilor purtate cu reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Hunedoara, să continue eliberarea de medicamente compensate şi gratuite în farmaciile din judeţ, până la comunicarea rectificărilor bugetare.
Bistriţa-Năsăud: Farmaciile ameninţă că nu vor mai elibera medicamente compensate Farmaciştii din judeţul Bistriţa-Năsăud, care au contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), sunt decişi să nu mai elibereze medicamente compensate şi gratuite începând cu data de 11 august, dacă până atunci nu primesc sumele restante pentru aceste medicamente.
Suceava: Farmaciile din judeţ au primit bani pentru medicamente compensate Fondul pentru medicamente gratuite şi compensate al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a fost suplimentat.