Cele mai citite
 


Carla Bruni lansează o campanie pentru eradicarea transmiterii materne a SIDA
joi, 20 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prima doamnă a Franţei, Carla Bruni-Sarkozy, a patronat, miercuri, lansarea unei campanii a Fondului Global de Luptă împotriva SIDA, campanie care urmăreşte eradicarea transmiterii materne a virusului HIV până în anul 2015, transmite Efe.
'Campania 'Născut fără SIDA' reprezintă un apel pentru a elimina transmiterea virusului de la mamă la bebeluş în toată lumea. Peste 400.000 de copii sunt afectaţi anual de acest tip de transmitere (...). Este o situaţie injustă şi inacceptabilă', a afirmat Bruni, înainte de a deveni prima semnatară a acestei iniţiative, prezentate miercuri la Paris.

Campania are ca principal obiectiv strângerea a milioane de semnături, prin intermediul unei pagini web, în vederea sprijinirii misiunii Fondului Global de Luptă împotriva SIDA, Tuberculozei şi Malariei, în demersul său împotriva acestui tip de transmitere.

'Din acest moment şi până în 2015, dorinţa noastră este ca fiecare mamă să aibă oportunitatea de a-şi vedea copiii crescând', a adăugat Prima doamnă a Franţei, care este totodată şi cântăreaţă, fost model, dar şi ambasadoare a Fondului Global.

Campania a fost sprijinită şi de alte personalităţi ale lumii actuale, cum ar fi creatorul de modă francez Jean Paul Gaultier, dar şi de companii precum Google, MSN, Orange sau Tiffany.

Reprezentanţii Fondului Global estimează că pentru atingerea obiectivului menţionat este nevoie de cel puţin 2 miliarde de dolari, resurse care, în marea lor majoritate, provin din fondurile publice.

Pentru obţinerea acestei finanţări, este vizată şi reuniunea ţărilor donatoare, care va fi condusă, pe 5 octombrie, la New York, de secretarul general al ONU, Ban Ki-moon.

În ultimul an, în Franţa au fost depistate doar patru cazuri de transmitere maternă a virusului HIV, în timp ce în Africa de Sud - una din ţările cele mai afectate de pandemia de SIDA - numărul urcă până la 60.000 de cazuri.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campanie de educare şi informare cu privire la infecţia HIV demarată de UNOPA Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV-Sida (UNOPA) a demarat la nivel naţional o campanie de informare şi educare a comunităţii cu privire la această boală cu ocazia Zilei Mondiale Sida, marcată pe 1 decembrie.
Cluj: Campanie de sănătate sexuală şi luptă anti-SIDA, derulată de OSM Organizaţia Studenţilor Medicinişti (OSM) din Cluj-Napoca începe luni, 6 decembrie, o campanie de promovare a sănătăţii sexuale şi luptei anti-SIDA, intitulată ''3S'', informează joi OSM.
Braşov: Campanie de luptă împotriva HIV/SIDA Direcţia de Sănătate Publică Braşov împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean desfăşoară în luna decembrie, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva HIV/SIDA, o campanie de informare, educare, comunicare destinată elevilor, tinerilor şi populaţiei în general având ca slogan "Pornind de la zero: zero...
Cluj: Campanie a studenţilor farmacişti de responsabilizare şi informare socială asupra virusului HIV Organizaţia Studenţilor Farmacişti (OSF) din Cluj-Napoca a început, luni, o campanie de responsabilizare şi informare socială asupra virusului HIV şi a consecinţelor infecţiei cu acesta.
Campanie de susţinere a luptei anti SIDA Asociaţia Noi şi ceilalţi din Bucureşti, în parteneriat cu Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA(UNOPA) şi Primăria sectorului 3- Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a organizat, miercuri, manifestarea 'funda umană', simbol al solidarităţii în lupta...
Cluj: Campanie de responsabilizare socială anti SIDA Organizaţia Studenţilor Farmacişti din Cluj-Napoca (OSF) derulează, în perioada 30 noiembrie - 3 decembrie, o campanie de responsabilizare socială anti SIDA, în scopul prevenirii şi combaterii infecţiei cu virusul HIV.