Cele mai citite
 


Băutorii moderaţi de alcool au o sănătate mai bună decât cei care abuzează sau cei care nu beau deloc
joi, 20 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Băutorii moderaţi de alcool beneficiază de o stare a sănătăţii mai bună decât cei care consumă mult alcool, şi chiar mai bună şi decât cei care nu beau deloc, conform unui nou studiu francez publicat miercuri de revista European Journal of Clinical Nutrition , informează AFP.
Cercetătorii francezi au analizat datele clinice şi biologice provenind de la aproape 150.000 de persoane adulte (97.406 de bărbaţi şi 52.367 de femei), care au fost consultaţi în perioada 1999 - 2005 la Centrul de investigaţii clinice din Paris. Vârsta medie a eşantionului este de 47,6 ani pentru bărbaţi şi respectiv 47 de ani pentru femei.

Din cadrul acestui eşantion, 13,7% dintre bărbaţi şi respectiv 23,9% dintre femei nu consumă deloc alcool.

Studiul indică şi faptul că, pe măsura înaintării în vârstă se consumă din ce în ce mai mult alcool. Cu excepţia tinerilor de până în 30 de ani din eşantion, vinul este băutura cea mai consumată.

În aceste condiţii, indicele masei corporale, factorii de risc cardio-vascular, stresul, depresia, capacitatea respiratorie - toţi aceşti indicatori ai stării de sănătate - sunt mai buni la persoanele care beau moderat (în jur de două pahare de vin pe zi), comparativ cu cele care nu beau deloc sau care beau prea mult. La aceşti indicatori se mai adaugă şi alţii care nu au fost luaţi în discuţie până în prezent, cum ar fi nivelul activităţii fizice şi nivelul socio-profesional, care sunt de asemenea mai buni la băutorii moderaţi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studiu: 90% dintre români consideră că dieta dezechilibrată şi stresul sunt principalele cauze în bolile gastrointestinale Peste 90% dintre români consideră că principalul factor care poate afecta sănătatea aparatului digestiv este o dietă dezechilibrată, aceasta fiind urmată de nivelul de stres (peste 80%), dar şi de antibioticele administrate în exces, fumatul, consumul excesiv de alcool sau factorii genetici, relevă studiul...
Consumul simultan de alcool şi tutun reprezintă un 'cocteil' extrem de periculos pentru sănătate (studiu) Consumul simultan de alcool şi tutun reprezintă un 'cocteil' extrem de periculos, care creşte 'multiplică' riscul de dezvoltare a cancerului bucal, laringian sau faringian prezentat de fiecare dintre cele două activităţi, atât de apreciate de numeroase persoane, avertizează marţi ziarul 'Le Figaro'.
Depresia – principalul factor al disfunctiilor sexuale Tot mai mulți români suferă de lipsa dorinței sexuale, iar această stare poate fi pusă în legătură cu depresia, cu izolarea socială, cu relațiile eșuate, cu refugiul în mâncare sau în lumea virtuală, cu problemele de serviciu, cu dificultățile financiare cronice, stresante sau cu lipsa de timp...
La 12 ani, copiii beau echivalentul a 19 pahare de vin pe săptămână Un studiu britanic arată că tinerii consumă alcool în exces. Între 12 şi 13 ani, ei ar bea echivalentul a 19 pahare de vin pe săptămână, relatează 7sur7.be.
Un pahar de alcool l-ar face pe consumator mai atrăgător (studiu) Un pahar de alcool ar modifica în mod favorabil aspectul feţei, făcându-l mai atrăgător pe consumator. Mai mult de două pahare duc însă la efectul contrar - este concluzia la care a ajuns o echipă de cercetători britanici de la Universitatea din Bristol care a realizat un studiu pe această temă.
Studiu privind impactul economic al consumului dăunător de alcool asupra sistemului de sănătate, lansat de ARPS Asociaţia Română pentru Promovarea Sănătăţii a lansat proiectul "Studiu privind impactul economic al consumului dăunător de alcool asupra sistemului de sănătate din România", având drept scop creşterea gradului de conştientizare a posibilelor boli cauzate de consumul de alcool.