Cele mai citite
 


Timiş: Multe farmacii au epuizat fondurile pentru compensate
joi, 20 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai multe farmacii din Timişoara au epuizat fondurile pentru onorarea reţetelor gratuite şi compensate, astfel încât asiguraţii trebuie să îşi plătească medicamentele.
Ana Miclea, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Timiş, a declarat, miercuri, că acest lucru este cauzat de faptul că noul contract - cadru, încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru anul 2010, nu asigură banii necesari pentru a acoperi costurile medicamentelor compensate pentru a doua jumătate a anului.
'Ultima plată făcută de CJAS a fost aferentă lunii septembrie 2009. Noi am oprit, deocamdată, eliberarea reţetelor gratuite şi compensate, deoarece majoritatea colegilor au epuizat fondurile, iar promisiuni ferme de achitare a contravalorii medicamentelor eliberate nu am primit, încă, din partea Casei', a precizat Miclea.
Reprezentanţii CJAS Timiş susţin că au plătit 43 de milioane de lei farmaciilor timişene, din totalul celor 63,4 milioane de lei cât este bugetul pe 2010.
'Deocamdată nu sunt probleme cu eliberarea medicamentelor gratuite şi compensate, iar Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş a făcut, deja, demersuri la Casa Naţională în vederea suplimentării fondurilor pentru farmacii', a afirmat, la rândul său, Mariana Mocioalcă, purtătorul de cuvânt al CJAS Timiş.
Cert este că, la multe farmacii din Timişoara, reţetele gratuite pentru copii sunt plătite de părinţi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Casa de Asigurări de Sănătate a primit bani la rectificarea bugetară Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş va folosi banii primiţi la rectificarea bugetară pentru plata furnizorilor de servicii medicale, pentru onorarea reţetelor gratuite şi compensate, dar şi pentru spitale.
Timiş: CJAS a impus reţinerea a 1% din valoarea contractului cu un spital, pentru neregulile constatate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş a decis, luni, reţinerea unui procent de 1% din valoarea de contract aferentă lunii ianuarie 2011 şi noiembrie 2010, ( aproximativ 25.500 lei), în relaţia cu Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie 'Dr. Dumitru Popescu' din Timişoara, după ce a constatat...
Timiş: Spitalul de Boli Infecţioase a semnat actul adiţional de prelungire a contractului cu CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş şi reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" Timişoara, au semnat, joi, actul adiţional de prelungire a contractului, până la data de 30 iunie 2016.
Timiş: CJAS a încheiat contracte cu 14 spitale pentru plata majorării cu 25% a cheltuielilor de personal Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş a încheiat contracte cu 14 spitale publice pentru plata majorării cu 25% a cheltuielilor de personal.
Timiş: CJAS suplimentează cu peste 10 milioane de lei bugetul alocat pentru programe naţionale de sănătate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş suplimentează cu peste 10 milioane de lei bugetul alocat pentru nouă programe naţionale şi două subprograme naţionale de sănătate derulate în judeţ.
Timiş: Casa Judeţeană de Sănătate încheie anul fără datorii către furnizorii de servicii Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş a încheiat decontarea facturilor către furnizorii de servicii farmaceutice cu care se află în relaţie contractuală, în valoare de peste 26.000.000 de lei, sumă care reprezintă contravaloarea reţetelor compensate şi gratuite eliberate de farmacii în primele...