Cele mai citite
 


Vaslui: DSP va primi o parte dintre vaccinurile necesare imunizării bebeluşilor
joi, 20 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a primit miercuri de la Ministerul Sănătăţii o notă prin care a fost anunţată că peste două săptămâni trebuie să se prezinte la Bucureşti să ridice cantitatea necesară de doze de vaccinuri pentru imunizarea bebeluşilor, mai puţin vaccinul anti TBC.
Potrivit DSP Vaslui, în prezent cele mai mari probleme sunt din cauza lipsei vaccinului diftero-tetanos-pertusis şi antipoliomielitei, care se administrează în 4 tranşe, 5.000 de bebeluşi din întreg judeţul aşteptând imunizarea de câteva luni.
''Până acum am reuşit să le facem prima doză, care se aplică în primele 48 de ore de viaţă. Restul sperăm să le primim acum în cantităţi suficiente, pentru a-i aduce cu vaccinul la zi'', a declarat, pentru AGERPRES, Luminiţa Costache, director coordonator adjunct la DSP Vaslui.
Aceasta a? mai afirmat că din stocurile DSP mai lipsesc şi dozele de vaccin împotriva hepatitei B.
Aproape 5.000 de nou-născuţi din judeţul Vaslui sunt în pericol de a se îmbolnăvi în orice moment din cauză că DSP Vaslui nu mai are nicio doză de vaccin pentru imunizarea acestora împotriva diferitelor afecţiuni de aproape şase luni.
Bebeluşii care ar fi trebuit vaccinaţi până acum în mod obligatoriu au vârsta mai mică de şase luni.
În ceea ce priveşte vaccinul BCG (vaccin antituberculos), peste 1.500 de bebeluşi din judeţul Vaslui sunt înscrişi pe listele de aşteptare pentru a-l primi, deoarece spitalele au epuizat dozele de vaccin produse la Institutul Cantacuzino Bucureşti şi distribuite gratuit în cadrul unui program naţional. BCG este unul dintre cele două vaccinuri care se administrează copilului la câteva zile după naştere.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Mii de bebeluşi aşteaptă să fie vaccinaţi împotriva tuberculozei Vaslui, 14 mai /Agerpres/ - Peste 1.500 de bebeluşi din judeţul Vaslui sunt înscrişi pe listele de aşteptare pentru a primi vaccinul antituberculos (BCG), deoarece spitalele au epuizat dozele de vaccin produse la Institutul Cantacuzino Bucureşti şi distribuite gratuit în cadrul unui program naţional...
Vaslui: Criză de vaccin în judeţ; DSP nu ştie câţi bebeluşi nu sunt vaccinaţi la această dată Medicii de familie din judeţ nu pot vaccina bebeluşii împotriva unor boli ca difteria, tetanosul, hepatita B sau poliomielita din cauza crizei de vaccin cu care se confruntă Direcţia de Sănătate Publică. Reprezentanţii acestei instituţii au declarat că nu există la acest moment o evidenţă clară a copiilor...
Vaslui: DSP nu are vaccinuri pentru hepatita A Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui nu are dozele necesare de vaccin pentru imunizarea populaţiei din două localităţi în care au fost confirmate focare de hepatită virală de tip A.
Vaslui: DSP a primit peste 22.000 de doze de vaccin împotriva gripei Vaslui, 1 nov /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a primit de la Ministerul Sănătăţii prima tranşă de vaccin împotriva gripei sezoniere, constând în 22.150 de doze.
Vaslui: S-a dublat numărul bebeluşilor nevaccinaţi Aproape 4.500 de nou-născuţi din judeţul Vaslui sunt în pericol de a se îmbolnăvi în orice moment din cauză că Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui nu mai are nicio doză de vaccin pentru imunizarea acestora împotriva diferitelor afecţiuni.
Aproximativ 13.000 de doze de vaccin împotriva virusului AH1N1, expirate în depozitele DSP Vaslui Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui are pe stoc aproximativ 13.000 de doze de vaccin împotriva virusului AH1N1 care au expirat în cursul lunii septembrie 2010.