Cele mai citite
 


Arad: Deficit de personal la Spitalului Clinic Municipal
joi, 20 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Clinic Municipal, unul dintre cele mai vechi din ţară, se confruntă cu un deficit de personal de 40%, transmite corespondentul AGERPRES.
''SCM Arad are un număr de 663 de salariaţi şi 558 de paturi însă, dacă ar fi să ne raportăm la normele sanitare, funcţionăm cu un deficit de personal de 40% faţă de necesar'', a declarat, pentru AGERPRES, conf. univ. dr. Teodora Olariu, managerul spitalului.
Potrivit acesteia, acest deficit este cauzat şi de exodul de personal, atât de medici, cât mai ales de asistente medicale, care dau curs unor oferte avantajoase venite în special din Italia, Anglia, Spania sau Germania.
''Avem de asemenea probleme cu personalul auxiliar, pentru că o mare parte din această categorie de personal se pensionează, iar posturile fiind blocate nu putem angaja pe nimeni în locul celor care se pensionează. Avem însă speranţe că situaţia se va rezolva, mai ales că ministrul sănătăţii, Attila Cseke, a afirmat recent că se va căuta o soluţie pentru a angaja personal, în special în locul medicilor care ne pleacă'', a susţinut managerul SCM Arad.
În altă ordine de idei, dr. Teodora Olariu a mai precizat că din punct de vedere economic, spitalul pe care îl conduce cu o întrerupere de 15 luni, din anul 2002, are o situaţie economică destul de bună.
''Din punct de vedere financiar pot spune că o ducem binişor, rezultat al faptului că am reuşit să ţinem sub control manageriatul spitalului, astfel că am reuşit ca să încheiem anul 2009 cu o datorie de numai 900.000 de lei, ceea ce faţă de alte spitale este, zic eu, destul de bine. Până acum nu am avut probleme nici cu medicamentaţia bolnavilor, rezultat al faptului că am găsit înţelegere la firmele de medicamente, aşa cum sperăm să găsim şi pe mai departe'', a precizat dr Teodora Olariu.
Având în vedere vechimea clădirilor spitalului, a fost necesară reabilitarea acestora, proces care a început în anul 2003, până acum fiind reabilitate toate secţiile, cu excepţia Secţiei TBC, care funcţionează într-o clădire retrocedată.
De asemenea, potrivit spuselor managerului spitalului, fiind necesară şi dotarea cu aparatură medicală performantă, cu ajutorul Ministerului Sănătăţii, al Primăriei Municipiului Arad, dar şi al Facultăţii de Medicină din Cadrul Univesităţii de Vest ?Vasile Goldiş' din Arad, s-a reuşit aducerea a şapte ecografe, a unor aparate de radiologie, aparate de sterilizare, aparate de anestezie, monitoare, spitalul fiind dotat cam în proporţie de 80% faţă de ceea ce ar trebui să fie.
''La ora actuală ştim că situaţia este destul de grea, motiv pentru care lucrăm la proiecte prin care sperăm să accesăm fonduri pentru a ne dota cu alte aparate de care am mai avea nevoie, cum ar fi un computer tomograf, aparate de investigaţii digestive neinvazive'', a mai adăugat conf. univ. dr. Teodora Olariu, managerul SCM Arad.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele CJ Vâlcea a solicitat Ministerului Sănătăţii echipamente medicale de peste cinci milioane lei Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, a declarat joi pentru AGERPRES că, în urma unei discuţii cu ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, i-a prezentat acestuia o listă cu 14 echipamente în valoare totală de 5.257.590 de lei, necesare dotării spitalelor vâlcene.
Arad: Aparatură medicală de ultimă generaţie în dotarea Spitalului Clinic de Urgenţă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad beneficiază de noi dotări constând în aparatură medicală de ultimă generaţie, în valoare de circa 1,2 milioane de euro, aparatura fiind achiziţionată de către Consiliul Judeţean (CJ).
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, în vizită în judeţul Arad Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a efectuat joi, o vizită de lucru în judeţul Arad, cu scopul de a lua pulsul sistemului sanitar arădean.
Attila Cseke a inaugurat investiţiile Ministerului Sănătăţii de la SCJU Târgu Mureş şi SCJ Mureş Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a inaugurat, vineri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş şi la Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş investiţiile finanţate de minister în valoare totală de 14,4 milioane de lei.
Arad: Ministrul Attila Cseke a inaugurat o clinică privată Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a participat joi, cu prilejul vizitei efectuate în judeţul Arad, la inaugurarea unei clinici private în municipiul reşedinţă de judeţ, realizată de un grup de investitori arădeni.
Braşov: Facultatea de Medicină solicită Ministerului Sănătăţii suplimentarea locurilor pentru rezidenţiat Facultatea de Medicină din Braşov va înainta, în perioada următoare, Ministerului Sănătăţii un memoriu prin care solicită suplimentarea locurilor pentru pregătirea în rezidenţiat după ce Centrului din municipiu i-au fost alocate, în acest an, 48 de locuri din cele 124 solicitate, lucru care va afecta...