Cele mai citite
 


Hormonii sexuali masculini explică riscul crescut de cancer la ficat în rândul bărbaţilor
joi, 20 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Hormonii sexuali masculini pot explica de ce bărbaţii care suferă de hepatită B întâmpină un risc mai ridicat de îmbolnăvire de cancer hepatic decât femeile, conform unui nou studiu realizat în Taiwan, informează Reuters.
Rezultatele acestui studiu, publicate în ultimul număr al revistei Science, indică faptul că virusul care declanşează hepatita de tip B se ataşează de receptorii hormonilor androgeni din ficat şi apoi distrug ţesutul hepatic, provocând cancer.

'Această descoperire indică faptul că folosirea unor medicamente care să distrugă receptorii androgeni ar putea reprezenta o nouă metodă de tratament împotriva cancerului hepatic în stare incipientă', susţin autorii materialului publicat de revista Science.

Cancerul de ficat este cea de-a cincea formă de cancer ca răspândire, şi a treia ca mortalitate.

Infecţiile cu virusul care provoacă hepatita de tip B, infecţii endemice în multe ţări asiatice, inclusiv China, reprezintă principala cauză de declanşare a cancerului de ficat, fiind responsabile de jumătate din numărul total al cancerelor hepatice înregistrate în lume, iar conform acestui studiu, bărbaţii întâmpină un risc de îmbolnăvire de cancer hepatic de 7 ori mai mare decât femeile.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hepatita virala Hepatita constă în inflamarea ficatului, cel mai adesea cauzată de o infecţie virală. În România, numărul pacienţilor care suferă de hepatitele cronice B şi C este estimat de European Centre for Disease Control (ECDC) la aproximativ 2 milioane, cu câteva mii de infecţii noi raportate anual...
Ce este hepatita B? Hepatita virala B este o boala infectioasa a ficatului cauzata de virusul cu acelasi nume (VHB), care poate evolua catre complicatii gfrave- ciroza sau cancerul hepatic. VHB, virusul care cauzeaza hepatita B, se poate transmite prin fluidele corporale (sperma, secretii vaginale, saliva), prin...
Hepatita virală la început de mileniu trei - interviu cu prof.dr. Mircea Angelescu Prof. dr. Mircea Angelescu, de la Institutul de Boli Infecţioase 'Matei Balş', membru al Academiei de Ştiinţe Medicale, spune că în viitorul?apropiat descoperirea vaccinului contra hepatitei C va diminua spectaculos morbiditatea şi mortalitatea prin hepatita cronică şi prin ciroză. Într-un interviu acordat...
Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei, iniţiată de Alianţa Mondială pentru Hepatită (AMH), în 2008, se marchează, în fiecare an, la 28 iulie. Scopul acestei zile este de a schimba destinul oamenilor infectaţi cu hepatită virală cronică.
Studiu: Peste 60% dintre români nu s-au testat niciodată pentru hepatita B sau C Peste 60% dintre români nu s-au testat niciodată pentru hepatita B sau C, iar mai mult de 80% nu şi-au făcut niciodată testul HIV, relevă studiul "Cunoştinţele, atitudinile şi practicile populaţiei generale cu privire la HIV/SIDA şi hepatită B şi C", derulat de Institutul Naţional de Boli Infecţioase...
OMS: Hepatita virală ucide anual 1,4 milioane de persoane în întreaga lume Hepatita virală ucide anual 1,4 milioane de persoane şi afectează sute de mii de persoane în întreaga lume, a avertizat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), cu câteva zile înainte de marcarea, duminică, a Zilei mondiale de luptă contra acestei maladii, transmite EFE.