Cele mai citite
 


Ziua Mondială a Hepatitei, marcată la Arad
joi, 20 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectura Arad şi Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-Ro), filiala Arad au marcat, miercuri, Ziua Mondială a Hepatitei.
Scopul principal al acţiunii a fost acela de a trage un semnal de alarmă în ceea ce priveşte incidenţa afecţiunilor hepatice la nivel mondial şi în mod particular în România.
'Hepatita este una dintre cele mai răspândite boli în întreaga lume, cu o arie largă de transmitere, motiv pentru care o importanţă mult mai mare o are munca de prevenţie, pentru a nu se ajunge la tratarea efectivă a bolii. Rolul nostru, al tuturor, este acela de a conştientiza pericolul apariţiei şi transmiterii acestei bolii', a declarat prefectul judeţului Arad, Laurenţiu Călin Bibarţ.
APAH-Ro filiala Arad va demara o campanie de informare despre hepatită în mediul rural, campanie prin care se doreşte 'umanizarea' bolii, depistarea posibililor pacienţi, precum şi tragerea unui semnal de alarmă asupra gravităţii acestei maladii.
Potrivit informaţiilor furnizate de prof. univ. dr. Eftimie Miuţescu, preşedintele Comisiei Judeţene de Interferon, care se ocupă de tratarea bolnavilor hepatici, în vreme ce la nivel naţional sunt circa 2 milioane de persoane purtătoare ale virusurilor hepatitei B şi C, în judeţul Arad, care se află pe unul din primele locuri la nivel naţional din acest punct de vedere, sunt purtători ai acestor virusuri peste 450.000 de persoane (circa 7% din populaţia judeţului).
La Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate sunt depuse, până în prezent, 204 dosare ale persoanelor bolnave cronic de hepatită B sau C, care solicită tratament cu interferon. Dintre acestea, 130 de dosare au fost aprobate de o Comisie constituită la nivel naţional, care analizează dosarele din toate judeţele.
Tratamentul hepatitei este făcut în cadrul unui program naţional, susţinut financiar de către statul român, costurile acestui tratament ce are o durată de 48 de săptămâni fiind de aproximativ 20.000 de euro pentru un bolnav.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: Ziua Mondială a Hepatitei, marcată în municipiul Alexandria Zeci de cetăţeni ai municipiului Alexandria au stat la coadă în prima parte a zilei, într-un spaţiu special amenajat în centrul oraşului, pentru a-şi verifica valorile glicemiei şi tensiunea arterială, teste ce ar putea contribui la descoperirea hepatitei.
Ziua Mondială a Hepatitei Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO), împreună cu Alianţa Mondială a Hepatitei (WHA), Asociaţia Europeană a Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice (ELPA) şi Alianţa Pacienţilor Cronici din România, marchează pe 28 iulie, în Parcul Unirii din Bucureşti, Ziua Mondială a Hepatitei...
Ziua Mondială a Hepatitei Marcarea Zilei Mondiale a Hepatitei la 28 iulie a fost iniţiată de Alianţa Mondială pentru Hepatită (AMH), în 2008, pentru a schimba destinul oamenilor infectaţi cu hepatită virală cronică. Această dată a fost aleasă şi ca un omagiu adus profesorului Baruch Samuel Blumberg (28 iul. 1925 - 5 apr. 2011)...
Braşov: Campanie de informare privind hepatita Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAHR) a început, luni, la Braşov, cea de a doua ediţie a campaniei intitulate 'Ziua femeii cu hepatită', cu sprijinul Primăriei din localitate.
Ziua mondială a hepatitei În fiecare an la 28 iulie este marcată Ziua mondială a hepatitei, o boală care afectează din ce în ce mai multă populaţie din întreaga lume.
APAH-RO solicită o strategie naţională şi un program naţional pentru hepatite Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) solicită autorităţilor elaborarea unei strategii naţionale dedicată hepatitelor şi a unui program naţional pentru hepatitele virale, se precizează într-un comunicat al APAH-RO, transmis miercuri AGERPRES.