Cele mai citite
 


Covasna: Primarii din zona Întorsurii Buzăului pun condiţii pentru preluarea spitalului
joi, 20 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Primăriei Întorsura Buzăului este dispusă să preia spitalul din localitate, însă cu condiţia ca Ministerul Sănătăţii să asigure dotarea necesară pentru funcţionarea acestuia.
Primarul oraşului Întorsura Buzăului, Leca Băncilă, a declarat miercuri pentru AGERPRES că a avut recent o întâlnire cu consilierii locali şi primarii celor patru comune din zonă pentru a decide împreună oportunitatea preluării spitalului şi transformarea lui într-o unitate medicală de interes regional, iar toţi au fost de acord cu această idee, însă doar dacă Ministerul Sănătăţii va aloca fondurile necesare dotării cu mobilier şi aparatură.
'Avem o clădire nouă, în care s-au investit până acum peste 3 milioane de euro, dar care stă nefolosită pentru că nu e terminată. Am mai avea nevoie de minimum 200.000 de euro şi maximum un milion de euro pentru a dota acest spital cu cele necesare ca să devină funcţional. Desigur, avem nevoie de spital în zonă pentru că cele mai apropiate se află la circa 50 de kilometri, la Sfântu Gheorghe sau la Braşov, dar înţelegem să-l preluăm doar dacă vor fi dotate măcar cele trei secţii de bază, respectiv interne, ginecologie şi pediatrie', a declarat Leca Băncilă.
Noul spital din Întorsura Buzăului, a cărui construcţie a început în anul 1995 şi s-a finalizat în urmă cu aproape un an şi jumătate, nu a funcţionat nici măcar o zi pentru că nu are dotarea necesară, dar şi pentru că este prea mare, iar întreţinerea costisitoare.
Primarul Leca Băncilă a declarat că spitalul, care ar urma să deservească aproape 20.000 de persoane din zonă, ar putea să îşi diversifice serviciile inclusiv pe componenta medicină tradiţională chineză, cu atât mai mult cu cât se confruntă cu o criză acută de personal medical.
Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Covasna a declarat recent că dacă Primăria Întorsura Buzăului va refuza să preia spitalul atunci îl va trece în subordinea sa şi-l va transforma fie în centru pentru copii cu dizabilităţi, fie în cămin de bătrâni.
Vicepreşedintele Consiliului, Henning Laszlo, a menţionat că primarii oraşelor Baraolt, Covasna şi Târgu Secuiesc şi-au manifestat disponibilitatea de a prelua spitalele în urma deciziei Ministerului Sănătăţii de a descentraliza unităţile sanitare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Spitalul din Întorsura Buzăului ar putea fi transformat în centru social Noul spital din Întorsura Buzăului, nefolosit de aproape un an şi jumătate, ar putea fi transformat în centru pentru copiii cu dizabilităţi sau cămin de bătrâni, dacă autorităţile locale vor refuza să îl preia în urma deciziei Ministerului Sănătăţii de a descentraliza unităţile sanitare.
Covasna: Protest în fata Ministerului Sanatatii împotriva mutării Centrului de patologie neuromusculară din Vâlcele Aproximativ 100 de membri ai Sindicatul Sanitas Covasna şi ai Asociaţiei Distroficilor Muscular din România vor picheta marţi sediul Ministerului Sănătăţii, din Bucureşti, în semn de protest faţă de decizia mutării Spitalului de patologie neuromusculară din Vâlcele la Întorsura Buzăului.
Covasna: CJ a aprobat comasarea Centrului de sănătate din Întorsura Buzăului cu Spitalul de Cardiologie Consiliul Judeţean Covasna şi-a dat joi acordul pentru comasarea Centrului de sănătate din Întorsura Buzăului cu Spitalul de Cardiologie din staţiunea Covasna, aflat în din subordinea Ministerului Sănătăţii.
Covasna: Ministerul Sănătăţii a alocat un milion de lei pentru reţeaua de apă, canalizare şi hidranţi a Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a primit un milion de lei din partea Ministerului Sănătăţii pentru extinderea şi reabilitarea reţelei de apă şi canalizare, a hidranţilor pentru stingerea incendiilor şi instalaţiei de epurare a apelor uzate, a declarat vineri, pentru AGERPRES, managerul...
Covasna: Pacienţii şi angajaţii Spitalului din Vâlcele vor protesta în faţa Prefecturii din Sfântu Gheorghe Sfântu Gheorghe, 29 mar /Agerpres/ - Pacienţii şi angajaţii Centrului de Patologie Neuromusculară din Vâlcele, care protestează de două zile împotriva intenţiei Ministerului Sănătăţii de a-i muta la Întorsura Buzăului, vor picheta miercuri, între orele 12 şi 13 sediul Prefecturii din Sfântu Gheorghe...
Covasna: Propunere pentru transformarea fostului spitalul din Vâlcele într-un centru medico-social Fostul Spital de Patologie Neuromusculară din Vâlcele, închis în urmă cu aproape cinci ani, ar putea fi transformat într-un centru medico-social, dacă Ministerul Sănătăţii va accepta să transfere clădirea în proprietatea autorităţilor locale.