Cele mai citite
 


Executivul a aprobat hotărârea pentru achiziţionarea de vaccin BCG
joi, 20 mai 2010   ::   2 Comentarii :: :: Stiri
 
Executivul a aprobat, în şedinţa de miercuri, hotărârea privind achiziţionarea de către Ministerul Sănătăţii, cu sprijinul Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), a vaccinului BCG, folosit pentru vaccinarea nou-născuţilor împotriva tuberculozei.
'În anul 2009, Institutul Cantacuzino a livrat Ministerului Sănătăţii cantităţile de BCG necesare împotriva tuberculozei la copii, însă, datorită lucrărilor de retehnologizare la linia de producţie şi înfiolare, acesta a încetat procesul de producţie din al doilea trimestru al anului 2009, asigurându-se, astfel, cantităţile necesare doar până la sfârşitul lunii ianuarie 2010. Deci, din luna februarie, după cum ştiţi, în urma unei inspecţii a Agenţiei Naţionale a Medicamentului a fost retrasă autorizaţia de fabricaţie pe această linie de producţie la Institutul Cantacuzino', a explicat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, la finalul şedinţei de Guvern, motivând necesitatea achiziţionării vaccinului cu sprijinul UNICEF.
Potrivit hotărârii de Guvern, Ministerul Sănătăţii urmează să achiziţioneze 1.000. 000 de doze de vaccin anti -TBC astfel încât să se poată asigura recuperarea la vaccinare a tuturor copiilor născuţi în perioada februarie - mai 2010, precum şi vaccinarea tuturor nou - născuţilor din următoarele 9 luni, aşa cum este prevăzut în Programului Naţional de Imunizări.
În baza Acordului-cadru de cooperare dintre Guvernul României şi Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 295/1992, UNICEF şi-a oferit disponibilitatea de a sprijini Ministerul Sănătăţii în facilitarea procedurilor de achiziţie a vaccinului BCG de la producătorii internaţionali agreaţi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Pentru achiziţionarea cantităţii de 1.000.000 doze de vaccin BCG, Ministerul Sănătăţii va aloca 259.877 lei (81.732,50 USD) din fondurile Programelor naţionale de boli transmisibile.
Conform prevederilor hotărârii de guvern, Ministerul Sănătăţii va plăti UNICEF un avans de 30% din valoarea totală a achiziţiei, în vederea demarării procedurilor de achiziţie de către această organizaţie.
Ministerul estimează finalizarea achiziţiei în 4-5 săptămâni de la publicarea în Monitorul Oficial a HG.
Statul român asigură anual, gratuit, în maternităţi, vaccinarea BCG a tuturor nou-născuţilor în cadrul Programului Naţional de Imunizare. Se asigură astfel prevenirea formelor invazive, hematogene de tuberculoză la copii, şi contribuie totodată la diminuarea incidenţei bolii în populaţia generală.
Ministerul Sănătăţii a încheiat în fiecare an un contract de furnizare de vaccin BCG cu producătorul naţional de vaccinuri Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare în Microbiologie şi Imunologie (INCDMI) ''Cantacuzino'' în vederea asigurării cantităţilor necesare de vaccin pentru toţi nou- născuţii din cursul anului respectiv.
Având în vedere că în acest an Institutul nu a finalizat la timp planul de retehnologizare, Ministerul Sănătăţii s-a aflat în imposibilitate de a asigura vaccinul necesar pentru copiii născuţi începând cu luna februarie.
Notare
Comentarii
de marius
cand vin vacinurile

de oana
da ....pe dracu de 5 luni tot asta aud....am un beietel nascut in februarie ....stau cu 2 suspecti tbc in casa ....statu roman in doare fix in fund.....facem tot felu de vaccinu ri de aviare si porcine si ce trebuie nu avem

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS a achiziţionat un milion de doze de vaccin anti-tuberculoză Ministerul Sănătăţii a achiziţionat un milion de doze de vaccin anti-tuberculoză (BCG) cu ajutorul UNICEF, care vor ajunge în România în maxim 10 zile, a anunţat MS printr-un comunicat transmis marţi AGERPRES.
Ministerul Sănătăţii a reînceput vaccinarea BCG Ministerul Sănătăţii (MS), prin Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, a organizat în principalele maternităţi din Capitală alte cinci centre unde se va efectua vaccinarea BCG a copiilor născuţi în perioada februarie-iunie a.c.
Cseke Attila: L-am demis pe directorul Institutului Cantacuzino pentru nerespectarea planului de conformare Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, vineri, la Bistriţa, că demiterea directorului Institutului Cantacuzino din Bucureşti, Radu Iordăchel, vine ca urmare a unor probleme de management.
Vaccinarea BCG poate reîncepe din 5 iulie Bucureşti, 29 iun /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii recepţionează marţi cele un milion de doze de vaccin anti-tuberculoză (BCG) pe care le-a achiziţionat cu ajutorul UNICEF.
Institutul 'Cantacuzino' a obţinut autorizaţie din partea Agenţiei Naţionale a Medicamentului pentru Laboratorul de Control al Calităţii Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare "Cantacuzino" a obţinut autorizaţie din partea Agenţiei Naţionale a Medicamentului pentru Laboratorul de Control al Calităţii, ceea ce va permite producerea vaccinului antigripal anul acesta în România, informează Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat remis...
Mureş: Peste o mie de copii născuţi în intervalul februarie-iunie nu au beneficiat încă de vaccinul BCG Din totalul de 2.286 de copii născuţi în intervalul februarie-iunie, 1.054 încă nu au beneficiat de vaccinuri de imunizare împotriva tuberculozei, potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii, joi, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş.