Cele mai citite
 


Guvern: CNAS, autorizată pentru angajamente legale de maximum 500 de milioane de lei
joi, 20 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul autorizează Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) să încheie angajamente legale suplimentare în anul 2010, în limita a 500 milioane de lei, pentru plata medicamentelor, cu şi fără contribuţie personală, potrivit unei ordonanţe de urgenţă adoptate, miercuri, de Executiv.
'Ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri financiare în domeniul sănătăţii are ca deziderat asigurarea unui acces neîntrerupt al populaţiei la medicamente cu şi fără contribuţie personală acordată în ambulatoriu', a declarat ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, la finalul şedinţei Executivului.
El a menţionat că neasigurarea creditelor de angajament ar avea consecinţe negative majore pentru pacienţi.
'Neasigurarea creditelor de angajament ar conduce la imposibilitatea asigurării tratamentului medicamentos în ambulatoriu, fapt care ar avea un impact negativ major asupra sănătăţii pacienţilor', a justificat Attila Cseke actul normativ.
În prezent, fondurile alocate pentru asigurarea medicamentelor cu şi fără contribuţie personală au fost deja angajate şi există riscul de a se întrerupe accesul la medicamente, a menţionat Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CNAS: Vor fi introduse noi sub-programe în sprijinul bolnavilor de cancer Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii au în vedere dezvoltarea Programului de oncologie şi introducerea unor sub-programe noi, care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer, atât copii cât şi adulţi, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă organizată de Asociaţia Pavel...
Voiculescu: Plata suplimentară a gărzilor va fi reglementată, în perioada următoare, printr-o OUG Plata suplimentară a gărzilor va fi reglementată printr-o ordonanţă de urgenţă, în săptămânile următoare, dintr-un buget pus la dispoziţie de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, a declarat miercuri ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.
Radu Ţibichi (CNAS): Se lucrează la o cartografiere a serviciilor medicale Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, împreună cu Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Şcoala Naţională de Sănătate Publică, va realiza până la sfârşitul anului o cartografiere a serviciilor de sănătate, a declarat marţi preşedintele CNAS, Radu Ţibichi.
CNAS a aprobat 49 de dosare pentru tratamentul cu molecule noi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a aprobat în primele două săptămâni ale lunii iulie 49 de dosare pentru tratamentul cu molecule noi.
PM Ponta: Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu se desfiinţează, se reorganizează sistemul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu se va desfiinţa, însă sistemul de sănătate va fi reorganizat astfel încât Casele judeţene de sănătate să îşi reducă cheltuielile de personal şi de bunuri şi servicii, a anunţat joi premierul Victor Ponta.
Asociaţia Dăruieşte Viaţă a dat în judecată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate Asociaţia Dăruieşte Viaţă anunţă că a dat în judecată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), susţinând că pacienţii bolnavi de cancer "sunt nevoiţi să aştepte şi trei luni ca să primească un medicament prescris de către medicul curant sau aprobarea pentru un PET/CT".