Cele mai citite
 


Prima ediţie a Galei Medica şi-a desemnat câştigătorii
luni, 16 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 16 mar /Agerpres/ - Colegiul Medicilor din România a premiat, luni, în cadrul primei ediţii a Galei Medica, o serie de reprezentanţi valoroşi ai sistemului de sănătate sau din zonele conexe ale acesteia.

Au fost acordate nouă premii pentru jurnalism de sănătate (presă scrisă şi audio-video), cel mai bun comunicator medic, cea mai activă Asociaţie de pacienţi, cea mai activă Asociaţie Studenţească din universităţile de medicină, cel mai bun produs de finanţare pentru medici, cea mai bună iniţiativă în domeniul bancar pentru medici, rezidentul anului, premiul pentru inovaţie medicală, premiu special pentru susţinerea corpului medical.

Premiul pentru rezidentul anului a fost primit de Alina Scridon, premiul pentru presă scrisă l-a luat Ioana Georgescu de la România Liberă, premiu pentru presă audio-video a fost primit de PRO TV, de reporterii Teodora Butuc, Irina Gologan şi Romeo Diaconescu, premiu pentru cea mai bună Asociaţie de Studenţi a fost obţinut de Societatea Studenţilor la Medicină Bucureşti, premiu pentru cel mai bun comunicator medic a fost atribuit lui Tudor Ciuhodaru, premiul pentru Asociaţia de Pacienţi a fost obţinut de Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor afectate de HIV/SIDA.
Premiul pentru cel mai bun produs de finanţare în domeniu medical a fost primit de Libra Bank pentru produsele Hipocrate, premiu pentru cea mai bună iniţiativă financiară în domeniul medical a fost obţinut de Banca Transilvania, iar premiu pentru inovaţie în domeniul medical a fost primit de Anca Roşu de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Craiova.
Premii speciale au primit jurnalistul Ion Cristoiu de la Jurnalul Naţional, jurnalista Ioana Lupea de la Evenimentul zilei şi medicul Florin Chirciulescu.
Prezent la festivitate, ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a felicitat organizatorii că "au găsit puterea" să organizeze această gală. "Mă bucur că mă aflu printre oamenii care lasă ceva în urmă. Suntem înconjuraţi de zgomote, dar nu suntem zgomotoşi. Misiunea mea este să le dau medicilor demnitatea umană şi profesională", a spus Ion Bazac.
El a susţinut că schimbarea sistemului medical nu se face folosind "telecomanda".
Totodată, demnitarul le-a spus medicilor că "soluţiile nu se găsesc la televizor".
La rândul său, preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a spus că evenimentul de luni a fost organizat mai ales din cauza faptului că în ultima vreme colegiul a fost contestat.
"Această gală vrea să transmită un mesaj către societate. Medicina este cea mai veche profesie bazată pe cunoaştere şi nu pe poveşti. Medicina a fost mereu elită, ea are un nucleu mitic şi mistic. Vrem să arătăm că în România corpul medical este profesionist şi respectă realitatea", a spus preşedintele Colegiului Medicilor din România.
Astărăstoae a ţinut să precizeze că instituţia pe care o conduce nu este un tribunal.
Gala este prima ediţie a unui eveniment care se va repeta anual. Prin organizarea ei, Colegiul Medicilor din România doreşte să se implice mai mult în viaţa socială.

La eveniment au participat aproximativ 300 de persoane - reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, medici, politicieni, diplomaţi, reprezentanţi ai Colegiilor Judeţene ale Medicilor, reprezentanţi ai societăţilor medicale, ai industriilor de profil, jurnalişti. AGERPRES/(Roberto Stan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.