Cele mai citite
 


Sucul de creson (năsturel)
duminică, 16 mai 2010   ::   1 Comentarii :: :: Leacuri din batrani
 

Ca legumă, cresonul este folosit în salatele de primăvară şi este un aliment medicament. Din frunze se poate extrage un suc cu multiple calităţi terapeutice: cu acţiune remarcabilă asupra ficatului, a intestinelor, a plămânilor. Este aperitiv, tonic, remineralizant, antianemic, antiscorbutic şi hipoglicemiant. Are calităţi de bun expectorant, sudorific şi vermifug.

Are efecte favorabile în:

- astenie;

- lipsa poftei de mâncare;

- anemie;

- tuberculoză;

- afecţiuni pulmonare;

- afecţiuni hepatice;

- litiază urinară şi biliară;

- reumatism;

- diabet;

- paraziţi intestinali.

 

De reţinut:

Trebuie folosit proaspăt, imediat după preparare.

 

Cantitatea zilnică recomandabilă este de 60-150g îndoit cu apă.

 

În retenţii de urină se poate lua: 1/2 pahar de suc şi ulei de măsline în părţi egale.

 

Frecţiile cu suc de năsturel fortifică rădăcina şi opresc căderea părului.

 

Notare
Comentarii
de ioana
la ce e bun cresonul consumat ca atare, nu ca suc ? si unde se gaseste?

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Orzul verde - un miracol al lumii vegetale Orzul verde este folosit pentru extragerea sucului sau se usuca si se transforma in pudra. Sub o forma sau alta este folosit in anorexie, anemie, stomatite, cancer, gastrita, ulcer, colita, pancreatita, afectiuni hepatice (hepatita virala si cronica, ciroza), dischinezie biliara,...
Vinul ca medicament În mod normal, atunci când spui vin te gândesti la struguri si la o licoare ce imbogateste un ospat imbelsugat. Dar vin nu inseamna numai atât. Exista zeci, poate chiar sute de retete de vin din alte fructe sau ierburi, cu un efect binefacator asupra celor cu afectiuni.
LEACURI DIN GRÃDINÃ: Hamei Hameiului i-au fost stabilite, în decursul timpului, numeroase proprietăţi terapeutice, fiind eficient în ameliorarea sau vindecarea unui număr impresionant de boli.
Braşov: Pacienţii cu afecţiuni hepatice au nevoie de un Plan Naţional pe Hepatite şi o strategie integrată Braşov, 21 oct/Agerpres/- Pacienţii cu afecţiuni hepatice susţin că au nevoie de un Plan Naţional pe Hepatite şi de o strategie integrată. De asemenea, ei cer autorităţilor responsabile să extindă tratamentul fără Interferon pentru toţi pacienţii şi să existe continuitate în acest tratament foarte necesar...
Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice solicită includerea centrelor de la Craiova şi Constanţa în terapia fără interferon Pacienţii cu afecţiuni hepatice au apreciat vineri demersurile autorităţilor pentru decontarea terapiei fără interferon a bolnavilor cu hepatită C, dar au solicitat includerea pe lista centrelor care fac acest tratament şi a unităţilor de boli infecţioase de la Craiova şi Constanţa.
Litiaza biliară - cauze şi tratament Litiaza biliară ţine de simptomatologia ce afectează vezica biliară (colecistul sau, popular, "fierea"). Vezica biliară este un sac de mici dimensiuni, lung de aproximativ 9 cm, în formă de pară, poziţionat imediat sub ficat.