Cele mai citite
 


Sucul de fasole verde
duminică, 16 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Leacuri din batrani
 

Mai puţin cunoscut şi folosit, sucul de fasole verde este de mare ajutor diabeticilor. Având efect tonic hepatic şi pancreatic, contribuie la scăderea glicemiei. Este reconstituent şi stimulent nervos. Bun diuretic-depurativ, se recomandă în acnee şi inflamaţii cutanate la copii şi adolescenţi; are proprietatea de a curăţa umorile organismului, înlesnind eliminarea toxinelor.

Are efecte favorabile în:

- diabet;

- convalescenţe;

- creştere;

- surmenaj;

- reumatism;

- gută;

- litiază renală.

 

De reţinut:

Se poate consuma câte 1/2 pahar pe zi (cca 100ml) suc obţinut din păstăile verzi, ca adjuvant în afecţiunile enumerate şi, mai ales, pentru efectul diuretic-depurativ pe care îl are.

 

Se poate utiliza şi în amestec: 100ml suc de fasole verde cu 200ml de suc de morcovi.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sucul de castravete Sucul de castraveţi conţine vitamine, oxid de calciu, magneziu, sulf. Este răcoritor dar cam fad la gust, de aceea se foloseşte împreună cu alte sucuri (de mere, de morcovi sau de ţelină). Are proprietăţi depurative şi diuretice, fiind recomandat în stări subfebrile, intoxicaţii, în reumatism sau gută...
Sucul de ţelină Sucul de ţelină are proprietăţi multiple care îl fac deosebit de apreciat. Efectul tonic general este binecunoscut şi în medicina populară, afirmându-se - metaforic - că redă o nouă tinereţe.
Incidenţa diabetului, în creştere Federaţia Internaţională de Diabet atrage atenţia că până în anul 2025, numărul persoanelor cu diabet ar putea ajunge la 380 de milioane, la nivel mondial.
Vinul ca medicament În mod normal, atunci când spui vin te gândesti la struguri si la o licoare ce imbogateste un ospat imbelsugat. Dar vin nu inseamna numai atât. Exista zeci, poate chiar sute de retete de vin din alte fructe sau ierburi, cu un efect binefacator asupra celor cu afectiuni.
LEACURI DIN GRÃDINÃ: Păpădia La noi, floarea galbenă de păpădie o întâlneşti pe orice petec de pământ scăldat de soare. Frunzele sale verzi, cu un gust amărui, asemănătoare celor de rucola, cu care se înrudeşte, pot fi un ingredient important în salata de primăvară.
LEACURI DIN GRÃDINÃ Măcrişul Măcrişul, cu gustul său acrişor, este utilizat ca plantă medicinală sau alimentară încă din Evul Mediu în tratamentul inflamaţiilor tractului respirator superior şi în cazul bolilor de piele.