Cele mai citite
 


Femeile frumoase dăunează grav sănătăţii bărbaţilor
joi, 20 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bruxelles, 20 mai /Agerpres/ - Femeile frumoase pot dăuna grav sănătăţii bărbaţilor pentru că simpla lor prezenţă declanşează eliberarea hormonilor masculini de stres, avertizează un nou studiu realizat la Groningen de biopsihologul Leander van der Meij, informează LeSoir.be.
Cortizolul, hormonul de stres masculin, este prezent în concentraţii crescute la bărbaţii care se află în prezenţa unor femei frumoase, conform studiului publicat în revista Hormones and Behavior.

Biopsihologul belgian şi-a realizat studiul pe 87 de bărbaţi cu vârsta cuprinsă între 18 şi 27 de ani. Jumătate dintre aceştia au stat câte 5 minute în compania unei femei frumoase, iar cealaltă jumătate, alături de un bărbat necunoscut, pentru acelaşi interval de timp. După această experienţă, li s-a cerut să se pronunţe cu privire la atractivitatea persoanei lângă care au stat.

Doar în cazul bărbaţilor care au stat lângă femeia frumoasă s-a observat o creştere a nivelului de cortizol, în timp ce la bărbaţii care au primit compania unui alt bărbat, nu s-a semnalat nici o modificare. Mai mult decât atât, cu cât bărbaţii considerau femeia mai atractivă din punct de vedere sexual, cu atât nivelul înregistrat al hormonilor de stres era mai mare. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă) Ce aşteaptă românii plecaţi din ţară de la ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii Bruxelles, 31 dec - Corespondentul AGERPRES, Florin Ştefan, transmite: Ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii de la 1 ianuarie 2014 înseamnă pentru românii plecaţi de mai mulţi ani într-o ţară străină în căutarea unui loc de muncă cu totul altceva decât discuţiile pe care le văd în presă despre turismul...
Raed Arafat a vorbit, la Bruxelles, despre intervenţia care a avut loc la tragedia de la 'Colectiv' Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a vorbit, la Bruxelles, despre intervenţia de salvare care a avut loc la tragedia de la Colectiv.
Studiu privind utilizarea pilulei contraceptive în ţările europene Bucureşti, 1 iul /Agerpres/ - Un studiu pan-european iniţiat de Bayer Schering Pharma a indicat faptul că majoritatea femeilor din Europa cu vârsta cuprinsă între 15 sau 18 ani şi 49 de ani utilizează sau au utilizat pilula contraceptivă.
Femeile în posturi de conducere sunt mai expuse la depresie (studiu) Femeile care deţin posturi de răspundere sunt mai expuse să facă depresie decât omologii lor de sex masculin şi decât femeile fără astfel de responsabilităţi, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Texas publicat în Journal of Health and Social Behavior, citat de AFP.
(Corespondenţă)Dezbatere în PE privind medicina inovatoare: românii cred în ea masiv, dar beneficiază cel mai puţin de avantajele ei Bruxelles, 30 nov - Corespondentul Agerpres, Florin Ştefan, transmite: Românii au cel mai mult de suferit dintre toţi pacienţii din ţările UE din cauza faptului că listele cu medicamentele compensate nu au mai fost actualizate de 1.600 de zile, cea mai lungă perioadă scursă într-un stat membru, dar 88...
(Corespondenţă)Conferinţă de conştientizare privind cancerul la cap şi gât organizată de Daciana Sârbu şi Coaliţia pacienţilor bolnavi de cancer Bruxelles, 25 sep - Corespondentul AGERPRES, Florin Ştefan, transmite: Eurodeputata PSD Daciana Sârbu a organizat marţi, în Parlamentul European, împreună cu Coaliţia Europeană a Pacienţilor Bolnavi de Cancer (ECPC), conferinţa 'Să acţionăm pentru cancerul 'vindecabil' care omoară jumătate dintre pacienţi'...