Cele mai citite
 


Controverse cu privire la difuzarea la televiziunile britanice a primelor reclame la avorturi
joi, 20 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Disfunctii sexuale - Infertilitate
 

Londra, 20 mai /Agerpres/ - Primele spoturi publicitare la clinici unde se practică avorturile vor fi difuzate de televiziunile britanice începând de săptămâna viitoare, ridicând un val de proteste din partea organizaţiilor împotriva avorturilor, informează AFP.

Aceste reclame aparţin reţelei de clinici Marie Stopes International (8 clinici pe teritoriul britanic) care susţine că mesajele publicitare vor fi foarte utile în cazul sarcinilor nedorite, pentru femeile care doresc consiliere cu privire la un posibil avort.

Campania publicitară care va debuta luni pe postul de televiziune Channel Four şi va fi difuzată până la sfârşitul lunii iunie, oferă un număr de telefon gratuit pentru aceste femei.

'Doar în cursul anului trecut serviciul nostru de asistenţă deschis 24 de ore din 24 a primit peste 350.000 de apeluri', a precizat coordonatoarea acestei campanii, Dana Hovig. 'Există mii de femei care doresc sau au nevoie de informaţii despre sănătate şi sexualitate sau au nevoie de acces la acest tip de servicii medicale, care includ şi avortul', a mai adăugat ea.

În cursul anului 2008, în Anglia şi Ţara Galilor au fost realizate peste 195.000 de avorturi, dintre care 91% au fost finanţate de serviciul de sănătate publică (NHS).

Organizaţiile anti-avort critică această campanie publicitară, susţinând că le incită pe adolescente să aibă o viaţă sexuală dezordonată, oferindu-le şansa să scape de sarcinile nedorite.

În Marea Britanie se înregistrează cel mai ridicat număr al sarcinilor şi avorturilor în rândul adolescentelor din Europa. AGERPRES

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
În materie de avorturi, Marea Britanie ar trebui să studieze cazul României (director executiv BPAS) Femeile mor încă din cauza interdicţiei de a face avort, care ar trebui să fie considerată tot atât de perversă şi arhaică pe cât au fost şi restul politicilor lui Ceauşescu, apreciază Ann Furedi, director executiv al British Pregnancy Advisory Service /BPAS/, semnatara unui articol publicat miercuri...
Controverse în Marea Britanie asupra uciderii bursucilor care transmit tuberculoza la bovine Londra, 2 iun /Agerpres/- Mai multe sute de apărători ai drepturilor animalelor, printre care şi starul rock Brian May, îmbrăcaţi în alb şi negru şi purtând unii dintre ei măşti de bursuci, au defilat sâmbătă la Londra pentru a protesta împotriva uciderii acestor animale care transmit tuberculoza la...
Două din trei adolescente britanice însărcinate avortează Cifrele arată că două treimi din adolescentele britanice însărcinate avortează, iar rata celor care preferă să renunţe la sarcină, în loc s-o păstreze, a crescut cu o cincime în ultimii zece ani, informează Biroul Naţional de Statistică din Marea Britanie, citat de Daily Mail.
(Corespondenţă) Măsurile restrictive din sănătate, pentru economii de 7 miliarde de euro, stârnesc controverse în Spania Madrid, 11 sep - Corespondentul Agerpres, Ruxandra Constantinescu, transmite: Actuala reformă a sistemului public de sănătate din Spania /care prevede, între altele, eliminarea accesului la asistenţă sanitară gratuită pentru toţi străinii care nu au rezidenţă legală în Spania, n.r./ nu va duce la economii...
Marea Britanie: Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Margaret Thatcher a fost luat de la Hotelul Ritz Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Margaret Thatcher a părăsit în noaptea de luni spre marţi Hotelul Ritz din Londra, unde fostul premier britanic a decedat, relatează AFP.
Zeci de tineri clujeni organizează, în faţa maternităţilor, o campanie de rugăciune pentru viaţă în premieră pentru România Credincioşi clujeni din toate confesiunile au iniţiat marţi, în premieră pentru România, o campanie de rugăciune care are ca scop scăderea numărului de avorturi.