Cele mai citite
 


OMS adoptă o strategie globală pentru reducerea abuzului de alcool
joi, 20 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Geneva, 20 mai /Agerpres/ - Naţiunile au adoptat o strategie globală pentru a reduce abuzul de alcool, după decenii de lipsă de acţiune împotriva uneia dintre cele mai importante cauze de boală şi deces, scrie joi Associated Press.
Cele 193 de state membre ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/ şi-au exprimat sprijinul pentru această strategie într-un vot de consens miercuri la Geneva.

Aceasta conţine o serie de măsuri opţionale pentru a combate băutul excesiv, de la scăderea limitelor maxime de alcool din sânge permise pentru şoferii auto până la restricţionarea activităţii barurilor şi magazinelor cu băuturi. Cele mai aspre măsuri îi vizează pe producătorii de produse alcoolice şi ţin de preţuri şi chestiuni de marketing, notează AP.

Deliberările au fost urmărite cu multă atenţie de industria alcoolică, îngrijorată de perspectiva unor taxe noi şi reclame controlate. Grupările care sprijină această industrie susţin că taxele şi sporirea controalelor nu reduc consumul excesiv. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Lundbeck primeşte Autorizaţia de punere pe piaţă a medicamentului Selincro® (nalmefen) în UE, ca prima terapie aprobată pentru reducerea consumului de alcool Selincrooferă o nouă abordare pentru tratamentul pacienţilor adulţi cu dependenţă de alcool, care prezintă un risc crescut privind consumul de alcool.1 În studiile clinice, Selincro a redus consumul de alcool cu aproximativ 60% după şase luni de tratament. Dependenţa de alcool este considerată o...
Abuzul de alcool si medicamente: semn de depresie (lb.engl.) Identificarea abuzului de alcool si medicamente ca semn de depresie cu ajutorul sfaturilor unui expert in sanatate mintala.
OMS aprobă un plan de luptă contra maladiilor netransmisibile Organizaţia Mondială pentru Sănătate a aprobat, luni, un Plan pentru prevenirea şi controlul maladiilor netransmisibile, de tipul celor provocate de consumul de tutun şi alcool sau de obezitate, care se află la originea a 60% din decesele înregistrate la nivel mondial, transmite EFE.
ALIAT consideră binevenită înfiinţarea unui grup de lucru pe tema consumului abuziv de alcool Alianţa pentru Lupta Împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor (ALIAT) consideră binevenită înfiinţarea, la nivelul Executivului, a unui grup de lucru care să ia în discuţie şi să găsească soluţii la problemele României legate de consumul abuziv de alcool.
Ziua mondială de luptă împotriva cancerului Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului se marchează la 4 februarie, militându-se, cu acest prilej, pentru accesul egal al tuturor pacienţilor la cele mai noi terapii împotriva bolii, iniţiativa având drept scop sporirea gradului de informare a opiniei publice în legătură cu problematica oncologică...
Şase americani mor zilnic din cauza abuzului de alcool Peste 2.200 de persoane îşi pierd viaţa în fiecare an în SUA din cauza abuzului de alcool, potrivit unui raport al autorităţilor sanitare publicat marţi, relatează AFP.