Cele mai citite
 


Bebeluşul născut mort la SJU Vaslui avea hemoragie, potrivit unui raport preliminar
vineri, 21 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bebeluşul născut mort, în urmă cu câteva zile, la maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui, a suferit o hemoragie înainte de naştere, lucru care i-a fost fatal, potrivit medicilor.
'Raportul anatomo-patologic a arătat unele semne de hemoragie la nivelul creierului şi la nivelul glandelor suprarenale ale bebeluşului. O astfel de problemă poate să apară în orice moment sau poate fi şi de natură mai veche, însă ea nu se poate depista la un ecograf obişnuit, ci numai în urma unor investigaţii medicale complexe. Astfel de cazuri pot apărea oricând, la orice persoană însărcinată. În niciun caz nu este vina medicilor pentru cele întâmplate', a declarat, joi, pentru AGERPRES, Carmen Rotaru, directorul medical al SJU Vaslui.
Părinţii copilului născut mort i-au acuzat pe medici de decesul bebeluşului pentru că, au spus ei, pe parcursul celor nouă luni de sarcină, toate analizele nu au indicat nicio problemă.
Ei au depus o plângere la Colegiul Medicilor Vaslui, iar o anchetă în acest caz a fost demarată şi de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Vaslui.
Pentru a da un verdict final în acest caz, Serviciul de Medicină Legală Vaslui a trimis probe pentru analiză la Iaşi.
'Noi aşteptăm acum să vedem raportul medicului legist. De la Vaslui au fost trimise probe pentru efectuarea unor analize histopatologice la Iaşi. Este o procedură care se face în cazul bebeluşilor decedaţi. Rezultatul analizelor de la Iaşi este posibil să sosească într-o lună de zile', a declarat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IJP Vaslui.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Anchetă în cazul unui bebeluş născut mort la Maternitatea din Bârlad Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui au demarat o anchetă în cazul unui bebeluş născut mort la Maternitatea Bârlad, după ce familia a acuzat cadrele medicale de neglijenţă.
Vaslui: Anchetă la Spitalul de Urgenţă în urma decesului unui bebeluş Vaslui, 27 ian /Agerpres/ - Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui a demarat, joi, o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, după ce un nou-născut de numai o zi a decedat în noaptea de miercuri spre joi în maternitatea spitalului.
Vaslui: Spitalul de Urgenţă a sesizat Colegiul Medicilor în cazul bebeluşului mort la maternitate Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui a sesizat luni Colegiul Medicilor şi Colegiul Asistenţilor Medicali în cazul bebeluşului care a murit săptămâna trecută la maternitatea unităţii sanitare vasluiene.
Vaslui: Anchetă la SJU în cazul unei femei trimise acasă cu sarcina oprită din evoluţie Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a demarat o anchetă după ce o femeie a reclamat faptul că a fost trimisă acasă de un medic ginecolog din spital, deşi avea un act medical doveditor, eliberat de o clinică privată, potrivit căruia sarcina sa era oprită din evoluţie.
Vaslui: Anchetă la Spitalul Judeţean după ce un făt care trebuia supus examenului medico-legal a dispărut Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a demarat o anchetă, după ce un făt de 21 de săptămâni, care trebuia supus unui examen medico-legal nu a mai fost găsit în Secţia de Obstetrică-Ginecologie a unităţii sanitare, fiind cel mai probabil aruncat ca deşeu biologic.
Anchetă IPJ după ce o adolescentă operată la Vaslui şi trimisă în comă la un spital din Iaşi a murit Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui a deschis o anchetă în cazul unei minore în vârstă de 15 ani care a decedat într-un spital din Iaşi.