Cele mai citite
 


Medicul canadian Anthony Galea, urmărit penal pentru trafic de produse dopante
vineri, 21 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicul canadian Anthony Galea, urmărit de autorităţile americane pentru trafic de produse dopante, ar fi furnizat hormoni de creştere la cel puţin 23 de sportivi, potrivit documentelor justiţiei canadiene obţinute de canalul american de televiziune ESPN.
Potrivit canalului TV, medicul respectiv s-ar fi întâlnit cu cei 23 de sportivi între iulie şi septembrie 2009, în 10 oraşe ale SUA, între care New York, Boston, Washington şi San Francisco. Dr. Galea, 50 de ani, a fost deja urmărit în Canada pentru aceleaşi fapte. Printre clienţii săi se găseau campionul de golf Tiger Woods, înotătoarea Dara Torres sau vedeta de baseball Alex Rodriguez.
Autorităţile federale americane au depus o plângere penală împotriva dr. Galea, la tribunalul oraşului Buffalo (New York), prin care îl acuză de trafic de hormoni de creştere umană (HGH) şi Actovegin, tratament pe bază de sânge de viţel deproteinizat.
Aflat în colimatorul FBI de mai multă vreme, Galea este urmărit pentru că a minţit autorităţile şi pentru tentativă de escrocherie. Documentele care însoţesc plângerea nu menţionează niciun sportiv în mod particular, iar acuzaţiile fac doar referire la cel puţin 3 jucători din NFL pe care i-ar fi aprovizionat Galea.
Deci, numele lui Tiger Woods nu este menţionat în plângere, o veritabilă uşurare pentru mult încercatul jucător de golf, care a declarat că singurul tratament pe care i l-a prescris Galea, în cele 5 întâlniri avute, a fost aşa-numitul 'blood spinning'. Această tehnică medicală consistă în prelevarea sângelui sportivului, trecerea lichidului organic printr-o centrifugă pentru reţinerea unor elemente bogate în factori de creştere, urmată de injectarea acestora pacientului, pentru tratarea unui ligament sau a unui tendon.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: Un tren local a deraiat în Long Island, New York; 29 de răniţi şi trafic suspendat Un tren de pasageri a deraiat sâmbătă seara în Long Island, New York, accidentul soldându-se cu rănirea a 29 de persoane, transmit Reuters şi Xinhua, citând surse oficiale, potrivit cărora traficul feroviar pe una din cele mai aglomerate linii locale din SUA a fost suspendat în ambele sensuri.
SUA: cercetător român ucis într-o explozie de laborator Cercetătorul român Adrian Martin de la institutul Membrane Technology and Research Inc /MTR, California/ a murit joia trecută în urma unei explozii survenite într-un laborator din Menlo Park, a informat duminică canalul NBC Bay Area.
Trafic de organe: Vor rămâne 'răni deschise' în Kosovo dacă nu aflăm adevărul (Thorbjorn Jagland) Acuzaţiile cu privire la traficul de organe din Kosovo sunt 'foarte serioase' şi 'nu pot rămâne fără răspuns', declară secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, într-un interviu apărut joi în cotidianul spaniol El Pais.
SUA: Viaţa unui prezentator TV a fost salvată datorită atenţiei unei infirmiere Fan al emisiunii "Flip or Flop", o infirmieră a observat o umflătură anormală la gâtul prezentatorului, Tarek El Moussa. Aceasta s-a dovedit a fi un cancer al tiroidei, relatează miercuri 20minutes.ch.
SUA şi Canada instituie controale riguroase pe aeroporturi în lupta împotriva Ebola Pasagerii care sosesc din ţări din Africa de Vest afectate de epidemia de Ebola vor fi supuşi unor controale mai riguroase pe cinci aeroporturi din SUA şi pe cele din Canada, au anunţat miercuri Casa Albă şi ministrul canadian al sănătăţii Rona Ambrose, informează joi AFP şi DPA.
Trafic de organe: Patriarhul sârb critică 'tăcerea' comunităţii internaţionale Belgrad, 5 ian /Agerpres/ - Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sârbe a criticat miercuri comunitatea internaţională pentru 'tăcerea sa complice' în cazul presupusului trafic de organe prelevate de la prizonieri sârbi în timpul şi după conflictul din 1998-1999 din Kosovo, informează AFP.