Cele mai citite
 


Timiş: Sindicaliştii Autorităţii de Sănătate Publică, pregătiţi să protesteze
vineri, 21 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sindicaliştii din cadrul Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Timiş sunt pregătiţi să protesteze, alături de alte federaţii din Sănătate, dacă ministerul de resort se va atinge de lefurile lor.
'Ni s-au redus, deja, sporurile. Acum, se pregătesc să ne taie alte 25 de procente din salariu, situaţie în care noi nu vom mai putea trăi. Cei mai mulţi angajaţi au datorii la bănci, nu vor mai avea din ce să le plătească', a declarat, joi, Sorin Popescu, liderul sindicaliştilor din ASP.
Până acum, angajaţii ASP Timiş beneficiau de şapte sporuri pentru situaţii speciale de muncă, ce reprezentau între 7% şi 100% din salariul de bază.
Popescu a afirmat că ministrul Sănătăţii a făcut o analiză legată de activitatea ASP-urilor din ţară şi urmează ca în această săptămână să elaboreze un Ordin pentru a reorganiza şi restructura aceste instituţii. Măsura îi va afecta şi pe salariaţii ASP Timiş, Autoritatea fiind condusă, la ora actuală, de un director general coordonator şi patru directori adjuncţi.
Potrivit noului Ordin, două funcţii de director vor dispărea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Sindicaliştii sanitari din judeţ sunt nemulţumiţi, dar nu intră în grevă Cadrele medicale din Timiş au nemulţumiri salariale şi de personal, dar nu se gândesc la grevă, în perioada imediat următoare, a declarat, joi, pentru AGERPRES Livius Cârstea, preşedintele Sanitas Timiş.
Sindicaliştii din sănătate au pichetat sediile prefecturilor; ei sunt nemulţumiţi de nivelul scăzut al salariilor - grupaj I Sindicaliştii din sănătate au pichetat miercuri sediile prefecturilor din mai multe multe municipii reşedinţă de judeţ, cerând guvernului să finanţeze în mod corespunzător sistemul sanitar. Ei şi-au manifestat nemulţumirea faţă de nivelul scăzut al salariilor din acest domeniu şi faţă de inechităţile...
Sindicaliştii din sănătate încep luni protestele, cu o grevă japoneză de o săptămână Federaţia Sindicală 'Hipocrat " din România şi Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România (CFSMR) încep luni seria de proteste anunţate, care debutează cu grevă de tip japonez, cu banderolă.
Timiş: Spitalele date în judecată de cadre medicale pentru sporuri Timişoara, 13 ian /Agerpres/ - Mai multe spitale din Timişoara au fost date în judecată de peste o mie de cadre medicale, deoarece conducerile instituţiilor de sănătate nu le-au plătit anumite drepturi băneşti pe 2009, transmite corespondentul AGERPRES.
Botoşani: Sindicaliştii din două spitale vor audienţe la ministrul Sănătăţii Sindicaliştii de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie şi de la Spitalul de Copii din Botoşani vor solicita o audienţă la ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, pentru discuta cu acesta despre planul de reorganizare a spitalelor din judeţ.
Suceava: Sindicaliştii SANITAS au demarat procedurile pentru declanşarea grevei generale din 31 octombrie Sindicaliştii din sănătate au început strângerea de semnături pentru declanşarea conflictelor de muncă, se arată într-un comunicat remis AGERPRES de Biroul de presă al SANITAS Suceava.