Cele mai citite
 


Numărul medicilor care pleacă din ţară, în creştere
vineri, 21 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul medicilor care au plecat din ţară, în ultimii patru ani, a ajuns la 4.500 - 5.000, a declarat, joi, prof. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România.
El a adăugat că, anul acesta, situaţia este mai gravă, pentru că au pătruns multe firme de recrutare de forţă de muncă care au oferit 6.000 de locuri şi care au fost contractate toate.
Urmează însă alte trei târguri de cariere, care oferă 2.500 de locuri de muncă în ţări ale Uniunii Europene.
'Măsurile luate de Guvern în ultima perioadă nu fac decât să-i alunge pe doctori', a subliniat prof. dr. Astărăstoae.
El a precizat că din cei 8.000 de medici nu vor pleca toţi, dar experienţa de până acum arată că 55% - 60% vor părăsi România pentru a merge să lucreze în alte state.
'Acest lucru va duce ca, în 2 - 3 ani, să asistăm la un colaps, pentru că se adaugă şi pensionările', susţine preşedintele CMR.
Potrivit acestuia, se va adăuga şi repartiţia inegală de cadre medicale, prof. dr. Astărăstoae arătând că 'zonele defavorizate vor rămâne la fel, dacă nu mai rău'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vasile Astărăstoae: Fenomenul plecării medicilor este îngrijorător Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a declarat, joi, în cadrul Adunării Generale a CMR pentru alegeri în Comisia Superioară de Disciplină, că fenomenul plecării medicilor este în creştere, aceasta în condiţiile în care în România numărul medicilor la mia de locuitori...
Vasile Astărăstoae: Suntem pe ultimul loc în UE la numărul de medici la mia de locuitori (interviu) Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a vorbit, într-un interviu acordat AGERPRES pe 22 septembrie, despre finanţarea sistemului de sănătate, despre numirile la conducerea spitalelor, dar şi despre migraţia medicilor peste hotare.
Prof. dr. Vasile Astărăstoae: Suntem o societate din ce în ce mai cinică Situaţia medicilor nu s-a îmbunătăţit, în pofida eforturilor corpului medical, susţine preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoae, care a făcut joi o scurtă trecere în revistă a ceea ce s-a întâmplat în sistemul de sănătate în cei patru ani în care este la conducerea...
Peste 20.000 de medici lucrează în România, potrivit Colegiului Medicilor Peste 20.000 de medici lucrează în România, în 396 de spitale, a declarat joi, cu prilejul Adunării Generale a Colegiului Medicilor din România, prof. dr.Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România.
Preşedintele Colegiului Medicilor din România: Sunt profund mâhnit de mesajul negativ al preşedintelui Preşedintele Colegiului Medicilor din România, (CMR), prof. dr. Vasile Astărăstoae, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că este profund mâhnit de mesajul negativ transmis de preşedintele Traian Băsescu cadrelor medicale.
Medicii spun că lucrează şi la stat şi în privat pentru completarea veniturilor Prof. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România, afirmă că, în cazul în care s-ar lua decizia ca medicii din sistemul de stat să nu mai lucreze şi în privat, ar fi "o lovitură pentru ambele sisteme", iar doctorii ar alege să plece în străinătate.